Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Upravo jučer, 25. rujna, njemačka izdavačka kuća Ruf Records objavljuje album "The Good The Bad The Bette" sjajne glazbenice Bette Smith. Radijsku promociju za njemačku diskografsku kuću preko "velike bare" radi doista nevjerojatni Rick Lusher, koji me svaki mjesec doslovno slomi svojim glazbenim izborom i izvođačima.

Apsolutno izuzetna pjevačica svojim impresivnim vokalom jednako snažno modulira i rock i soul i te svoje frazirane elemente koristi i na ovom svom albumu "The Good The Bad The Bette".

Kao i brojne pjevačice prije nje Bette Smith počela je u crkvi i završila je ovdje u snažnoj glazbenoj priči ovo svog novog albuma.

Spajajući sve one nama itekako poznate elemente i pretapajući ih u onaj poznati južnjački rock i blues, Bette Smith učvrstila je svoje mjesto na ovoj glazbenoj sceni, koja nije nimalo lagana niti samo tako osvojiva. Upravo na toj i takvoj sceni Bette Smith postala je snažna figura i vrlo važan čimbenik oko koje se zapravo vrti mnogo ključnih stvari.

S druge pak strane, imati na albumu Luthera Dickinsona (North Mississippi Allstar) koji je svojom gitarom obilježio upečatljivu "Signs and Wonders” te Patterson Hooda na vokalu u pjesmi “Everybody Needs Love" nije mala stvar. No, evo svih koji su uzeli učešća na ovom albumu: uz Bette Smith (vokali), tu su i:
Luther Dickinson, Jimbo Mathus, Craig Pratt,Jody Nelson, Bronson Tew, Matt Patton, Curtis J. Brewer, John McLeod (gitare)
Matt Patton (bas gitara),
Bronson Tew (bubnjevi),
Henry Westmoreland, Eric Carlton (puhački instrumenti)
Jimbo Mathus, Henry Westmoreland (klavijature)
Jamison Hollister (žičani instrumenti)
Patterson Hood, Matt Patton, Bronson Tew, Schaefer Llana (back vokali)

Sjajna ekipa koja je znalački odradila sav posao i rezultat svega je nadasve izvrstan album.

Na samom albumu Bette je brutalno iskrena i ništa ne skriva, čak što više pjeva o onome što se mnogi ne bi usudili. S jednakom strašću pjeva o boli i patnji, o svojim strahovima i traumama iz djetinjstva, propalim ljubavima ali i sa istim žarom pjeva o sreći i iskrenoj želji za boljom sutrašnjicom i željom da se ta životna priča nastavlja u opsegu kojem se proteže kroz cijeli život.

PREPORUKA:
"The Good The Bad The Bette" izuzetne Bette Smith snažni i jedinstveni je glazbeni uradak, u kojem priča ima svoje poruke a koje na tako istančan način prati nadahnuta glazbena podloga.

Kako se pjesme redaju tako taj sveukupni osjećaj postaje toliko snažan, upečatljiv i nevjerojatan da se na trenutke čini da će sve postati stvarnost i da se sve to što čujete
odigrava upravo tu ispred vas.

Teško je zapravo razlučiti kako je taj glazbeni dio toliko snažan, toliko ekspresivan i potpuno prizeman i običan. I na kraju priče čini mi se da će tek uslijediti prave stvari, kada se slegne prašina oko ovog albuma.
Više o svemu saznajte na:
www.bettesmith.com
https://www.facebook.com/BetteSmithMusic/
https://www.instagram.com/bettesmithmusic
https://www.twitter.com/bettesmithmusic
www.rufrecords.de
http://cleorecs.com
https://www.youtube.com/c/BetteSmith

Popis pjesama:

1.Fistful of Dollars/5 :13
2. Whistle Stop/4:11
3. I’m a Sinner/3:38
4. I Felt It Too/3:10
5. Signs and Wonders/4:40
6. Human /3:59
7. Song for a Friend/3:07
8. Pine Belt Blues/3:54
9. Everybody Needs Love/3:44
10. Don’t Skip Out On Me/4:22

(Ruf Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike