Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vanessa Collier je 21. kolovoza objavila novi studijski album "Heart On The Line" za vlastitu izdavačku kuću Phenix Fire Records i uz radijsku promociju Douga Deutscha i Ricka Lushera.

Odmah valja naglasiti da je Vanessa itekako dobro poznata u ovom dijelu Europe. Sada je već drugu godinu za redom ponosna dobitnica Blues Music Award, što svakako cijelu stvar itekako podebljava i označuje. Upravo se stoga ova mlada glazbenica strelovitom brzinom penje u hijerarhiji blues krugova svjetskih razmjera. I da, nije nikakvo čudo da je upravo Buddy Guy davno ranije prepoznao o kakvom se glazbenom kapacitetu i talentu radi kada je u pitanju Vanesa Coolier. On jednostavno tvrdi: "There's a young lady (Vanessa Collier) came onstage with me, I forget where I was, but she's playing an alto saxophone, and man, she was amazing."

U njezinim počecima padale su i ovakve izjave: "Vanessa Collier is the coolest young artist on the scene today; when she is on stage, all eyes are on her. Vanessa’s incredible talent, stage presence, and enchanting personality have made her one of the most important tastemakers of her generation." (Stephen Webber, Berklee/The Scratch Ambassadors).

Sve ovo svima nama koji smo malo više u ovom filmu jasno stavlja do znanja da s Vanessom jednostavno nema šale. Ona se jednako nosi s jazzom, soulom, funkom, R'n'B-jem, rockom i bluesom ozračenim temama i svojim instrumentima, a tu pored saksofona mislim i na njezin vokal kojim barata i vlada doista sjajno.

Uvijek spremna na izazove, uvijek tu kada treba nešto novo probati i tome slično. Sada ide u producentske vode pa ovaj svoj četvrti studijski album i sama producira. Od 11 skladbi koje se nalaze na albumu "Heart On The Line" sama Vanessa potpisuje ih osam a to je doista snažan podatak kada je u pitanju njezina glazbena, instrumentalistička i kreativna sposobnost.

Nije nikakvo čudo što ove 44 minute protječu kao ništa i tek sada se osjeća koliko je u stvari Vanessa moćna i nevjerojatno podređena svojoj glazbi.

Kao višestruko nagrađivani tekstopisac, glazbenik i multiinstrumentalistkinja, Vanessa nam prezentira svoj novi album u kojem sjedinjuje funk, soul, rock i blues. U svom prepoznatljivom stilu Vanessa neprimjetno kombinira glazbene stilove, a istodobno nam pokazuje koliko je moćna kada je u pitanju njezina glazbena osobnost. Od snažne svirke saksofona, preko upečatljive glasovne modulacije preko duhovitog i impresivnog skladanja Vasnessa zrači i blista punim sjajem. I da, s obzirom na njezinu prestižnu diplomu Berklee College of Music, Vanessa nema nikakvih problema bilo koje vrste i sve to doista sjajno radi a pored svega toga bavi se i produciranjem. Sve u svemu, jedna potpuno fascinantno zaokružena i kompletna glazbena osobnost.

Njezinu diskografiju za sada čine: "Heart, Soul & Saxophone" (2014.), "Meeting My Shadow" (2017.), "Honey Up" (2018.) i "Heart On The Line" (2020.). Kako su se albumi redali, tako je Vanessa svakim novim bila sve jača, upečatljivija i sigurnija u sebe i svoje sposobnosti i mogućnosti.

"Heart on the Line" uključuje osam novih originalnih pjesama, koje je napisala Vanessa, kao i tri iznova osmišljena "covera." Njezine glazbene priče isporučuju se s nevjerojatnim puhačkim aranžmanima i jedinstvenom prezentacijskom formom.

Vanessa Collier (vokali i back vokali, alt, tenor, soprano, bariton saksofon, resonator gitara, kravlje zvono), Nick Stevens (bubnjevi, udaraljke, Shuitar), C. Ellis (bubnjevi, udaraljke), Scot Sutherland, Cornell Williams (bas), Laura Chavez (električna gitara), William Gorman (klavijature), Quinn Carson (trombon) i Doug Woolverton (truba) čine ekipu koja je snimila ovaj doista sjajan album!

S druge pak strane Vanessa se nije uspavala na svom neporecivom uspjehu, već je žustro otišla dalje. To nam svakako puno govori o njezinom karakteru, kojim ukazuje na svoju odlučnost ali i predanost onome što radi. Na kraju krajeva, i ovaj album na neki način je upravo to – susret licem u lice sa svojim glazbenim težnjama i afinitetima. Tako da kompletnim albumom odjekuje ta izbalansiranost u ponuđenim pjesmama, nema velikih oscilacija, već je cijeli album sazdan od odličnog autorskog rada.

Vanessa Collier je istinski majstor koji svoju glazbenu moć dijeli sa svojom publikom. I da, Vanessa je zvijezda, tu nema spora, i doista se iskreno veselim što će nam ponuditi u budućnosti. U nekim trenucima Vanessa me podsjeća na svirku pokojnog AC Reeda; neka, to mi je izuzetno drago da netko ide dalje i nosi tu tradiciju sax-bluesa.

PREPORUKA:
Pred vama je, dragi moji "blues lovers", album "Heart On The Line" izvrsne Vanesse Coolier, koja će opravdati ama baš svačiji ukus ali i zahtjeve. Treba se jednostavno odlučiti na koji ćete se način prepustiti glazbi s ovog odličnog albuma.

Ako ste voljni i pripravni na istinski "feeling" i "mojo", ako želite provesti uživajući svoje 44 minute slobodnog vremena, pustite ovaj album i sve vaše želje biti će ostvarene.

Više o svemu saznajte na:
www.vanessacollier.com
www.facebook.com/music.vanessacollier
www.instagram.com/v_ness_sax
www.twitter.com/vcolliersax
Press Contact: Radio Contact:
Doug Deutsch Rick Lusher
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
213-924-4901 917-742-0254
Artist Management: Booking:
Beth Vermeer Intrepid Artists Int’l
Blue Roots Management www.intrepidartists.com
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
410-707-2257 704-358-4777

Popis pjesama:

1. Super Bad
2. What Makes You Beautiful
3. Bloodhound
4. I Don’t Want Anything To Change
5. Leave Your Hat On
6. Take A Chance On Me
7. If Only
8. Weep and Moan
9. Who’s In Power?
10. Freshly Squozen
11. Heart On The Line

Pjesme: 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10. i 11. skladala Vanessa Collier.

(Phenix Fire Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima