Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Činjenica je da već od prvih sekundi albuma "Supergroove", kojeg je 4. rujna objavila izdavačka kuća Kenny Neal's Booga Music Label u suradnji s Vizztone Label Group i promotivnom kućom BartGirlmedia, dobivamo strašnu i opaku porciju swamp-bluesa, koju nam doista izravno isporučuje izraelski blues gitarist Andy Watts.

Nije nikakvo čudo što ga je poznati glazbenik Kenny Neal samo pozvao da snima za njegovu izdavačku kuću Booga Music Label a potom se dalje suradnja razvila tako da VizzTone Label Group i BratGirlmedia imaju još jednog sjajnog glazbenika u svom okrilju. Već ovim albumom Andy Watts je itekako opravdao svoj rad s nažalost pokojnima Johnnyjem Winterom i Luckyjem Petersonom, te Bernardom Allisonom između ostalih.

"Supergroove" nudi studijski rad istinskog blues majstora i nominiranog gremijevca Joea Louisa Walkera, apsolutno sjajnu kantautoricu Elizu Neals, soul pjevača Roya Younga, a posebno želim istaknuti da izraelski pjevači Danny Shoshan i Gadi Altman rade sjajan posao s vrlo različitim pristupima pojedinim skladbama uz doista impresivnu ekipu pratećih glazbenika.

Od deset ovdje ponuđenih pjesama pet su autorsko djelo Wattsa, uz impresivno izvedenih ostalih pet skladbi drugih autora, od Freddieja Kinga, Joea Louisa Walkera, Coastin’ Hanka i drugih. Sve je tako spontano i potpuno iskreno izvedeno i nema nikakve dileme, radi se o vrhunskom albumu.

U ovih gotovo 44 minute Andy Watts dominira svojom svirkom gitare, njegov gitaristički rukopis pun je raznih utjecaja, ali globalno stil je njegov i potpuno originalan. Watts je to uspio sjajno razviti i podrediti svojim potrebama. Njegov filigransk gitaristički rukopis sjajno zvuči u kojem bez ikakve prepreke i dileme prelazi iz jedne stilizacije u drugu. Valja istaknuti da je pravo ludo kako to Andy Watts čini apsolutno neprimjetno.

PREPORUKA:

Blues glazbenici imaju već uhodanu naviku da zapravo nazive svojih albuma koriste kao direktne objave o nekim svojim namjerama. "Supergroove" je apsolutno na tom tragu i u potpunosti opravdava svoje ime. Pored toga posebnost albuma je raznolikost vokala što uvelike doprinosi većem zanimanju slušatelja.

Andy Watts i Kenny Neal kao producent ovdje su bez ikakve dvojbe dočarali intrigantno i izuzetno ugodno glazbeno djelo. Svima će biti itekako jasno i bistro da ovaj izraelski gitarist crpi inspiraciju iz širokog dijapazona različitih utjecaja i posjeduje tu svoju osobitu sposobnost spajanja baš tih različitih glazbenih elemenata. A oni u konačnici služe da proizvode nešto potpuno novo, svježe i posebno. Andy i ekipa to rade tako da sve snimke ostaju onako kako je i da pri tome zvuče 100% izvorno!

Kad god čujem takvu glazbu, prva mi je reakcija, kako je to dobro! Pa, ako ste ljubitelj modernog bluesa s pogledom unatrag, svakako biste trebali uvrstiti "Supergroove" u svoje fonoteke!

Više o svemu saznajte na:
www.facebook.com/pg/Andy-Watts-GuitarSlinger-2049678055247214/posts/
music.apple.com/us/album/supergroove/1522594422
Soundcloud: soundcloud.com/vizztone/sets/andy-watts-supergroove/s-M88QBBypDyr
www.Vizztone.com
www.bratgirlmedia.com
www.facebook.com/watch/?v=2078078469073839

Popis pjesama:

1. Supergroove/3:25
2. Living Hand to Mouth/4:02
3. Straight Shooting Woman/5:54
4. Burning Deep/5:09
5. Pack It Up/3:59
6. Blues of the Month Club/4:47
7. Don't Take My Blues Away/4:44
8. Don't You Let Me Down/3:55
9. Raw/4:09
10. Supernatural/3:50

(Kenny Neal's Booga Music Label / Vizztone Label Group / BartGirlmedia)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima