Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Malaya Blue preko Blue Heart Records jučer je objavila svoj treći studijski album, “Still”, kojeg radijski promovira Blind Raccoon.

Naravno, sada se osjeća da je ama baš sve na albumu ipak malo drugačije i ovaj put čini mi se da je sve puno snažnije, ekspresivnije i direktnije. Određene zasluge za to idu Dennisu Walkeru, dobitniku Grammyja koji je koautor i producent albuma i koji je za Malayu jednostavno kazao: "My first impression? What a voice. Wow! I get the feeling she’s got so much talent she’s about to burst at the seams.’’

Uz sjajnu ekipu britanskih glazbenika – Nat Martin (gitara), Stevie Watts ( klavijature), Mike Horne (bubnjevi) i Eddie Masters (bas) – u Ashwood Studios u Norwichu snimljen je album od strane Sotosa Yiasimija.

U više od 52 minute možemo uživati u sjajnoj vokalnoj i glazbenoj prezentaciji glazbe u kojoj se spajaju razni glazbeni stilovi i sve to spaja se u snaže i vrlo iskrene "blue notes" vibracije. Da, stvarno ima tu svega, od R&B-ja, neo-soula i elemenata jazza do bluesa, koji samo traži da se ova priča stalno i trajno odvija i razvija baš u tom željenom smjeru postojanog "groovea". Tu je lavovski dio posla odradio Richard Cousins, basist Robert Cray Banda, koji je naslovnu pjesmu albuma prepustio Malayi, iako je bila prvotno namijenjena za album Roberta Craya. Nekako se osjetilo da je to baš ona prava pjesma za Malayu i tako se zapravo i cijela stvar pokrenula.

Malaya je započela svoj put pjevačice, pjevajući gospel u crkvama, tu je dobro ispekla zanat, tu je dobila sve ono što je bilo potrebno da kao pjevačica stekne onu sigurnost i rutinu. Nema nikakve dvojbe Malaya je u cijeloj toj priči potpuno "doma" i u svakom trenutku zna što joj je činiti.

Na albumu "Still" dobili smo 12 skladbi koje će svakog slušatelja, poklonika moderne glazbe, ponajprije jako zainteresirati a potom će samo tako krenuti slušati ponuđeni materijal sve više i više. U ozračju vrlo ekspresivnih glazbenih predložaka Malaya Blue nas očarava svojim osebujnim vokalom i jednostavno nam ne ostavlja prostora za predah.

Album "Still" nudi 12 pjesama koje uzrokuju čudne osjećaje, oduševljenje, iznenađenje, suosjećanje i toplina su samo neki od tih mojih reakcija. Cijelim mi tijelom struji onaj uvijek dobro došao ugođaj potpune prepuštenosti onome što čujem. Mnogi su tko zna koliko puta, uostalom kao i ja, kretali od početka; tako se stvari odvijaju kada se iz zvučnika ore sjajni glazbeni predlošci benda i vrlo zapažen vokal Malaye Blue. A taj vokal zvuči tako strastveno, 100% artikulirano i senzualno, on tim svojim atributima rađa i daje potpunu emociju u svakoj skladbi.

Nema nikakve sumnje, Malaya Blue je istinska i kompletna kantautorica, a glazba je taj medij, koji joj pruža ogromne mogućnosti da njome daje i potpuno odražava svoja životna iskustva. Ako ste fanovi, primjerice, Billie Holiday, Eve Cassidy i Nore Jones, jednostavno ste na pravome mjestu, Malaya im je bliska, ali potpuno svoja, jedinstvena i izuzetno osebujna.

Da, Malaya nam je isporučila album na kojem zapravo progresivno nastavlja svoju dobitnu formulu započetu davno prije, a to znači da nam nesebično predaje impresivnu miksaturu bluesa, jazza, gospela i soula. Sigurno da ovim albumom Malaya snažno iscrtava svoje utjecaje i glazbeno nasljeđe a meni osobno je izuzetno drago što ona to čini baš na ovaj i ovakakv način. Sjajno!

PREPORUKA:
Ukoliko vam je to što čujete dobro, ako u tome uživate i ako vam tijelo reagira potpunom ugodom, onda se potpuno OK i spremni ste za gotovo 53 minute nadahnute glazbene priče... Malaya Blue i njezin album "Still" postat će dio vaše svakodnevnice, bolje napisati, večeri, gdje ćete u ugodnom društvu, uz čašu nekog pića ili šalicu nekog napitka doista provoditi ugodne trenutke i jednostavno uživati.

Više o svemu saznajte na:
www.malayabluemusic.com
www.facebook.com/malayabluemusic
www.twitter.com/malayamusic
www.instagram.com/malayablue
www.youtube.com/channel/UCUKSYid6MDeUcgSieSMECRw
www.amazon.com/Still-Malaya-Blue/dp/B08DC9ZTDH
music.apple.com/album/1524362334
orcd.co/malayabluestill
www.blindraccoon.com/clients/malaya-blue/

Popis pjesama:

1. Still/5:42
2. Down To The Bone /3:39
3. It's A Shame/4:24
4. Love Can Tell/ 4:45
5. Why Is Peace So Hard?/5:47
6. Love Of Your Life/3:39
7. Kiss My Troubles Away/ 3:46
8. Settle Down Easy/4:31
9. Down To The Bottom/5:14
10. These Four Walls/4:02
11. I Can't Be Loved/3:06
12. Hot Love /3:48

(Blue Heart Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy
Mladen Loncar - Mike