Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Upravo danas, 18. rujna, album "Below Sea Level" sjajnog Erica Johansona objavljuje izdavačka kuća Nola Blue Records uz svjetsku radijsku promociju memfiške promotivne kuće Blind Raccoon.

Mojim zvučnicima odzvanja brojna glazba, a tek s vremena na vrijeme neki od tih pristiglih materijala dobivaju posebno mjesto i u vremenu i mojoj fonoteci. Eric Johanson već se iskazao na prijašnjim izdanjima i oko njega doista ne treba trošiti riječi objašnjavajući kako on to fenomenalno radi.

Činjenica je da se ovakvi albumi ne snimaju se svaki dan. Naime, tako snažne, gotovo ubitačne vibracije gađaju vas baš tamo gdje ste najosjetljiviji.

S druge pak strane, takvo ispreplitanje razumijevanja i shvaćanja nekog glazbenog stila rijetko se susreće. Eric i ekipa svaki u svom dijelu izuzetno efektno se nose i snalaze u svim onim čudnim relacijama, koje nam tako posebno i jedinstveno donosi blues. Znam, mnogi će kazati da je to samo puko pretjerivanje, ali vjerujte, nije! Da biste uopće mogli izvoditi blues, on zapravo mora biti dio vas samih. Vašim instrumentima morate to znati prenijeti do slušatelja, do publike i to mora biti spontano, to mora biti jedan prijenosni, fluidi tok, kojim te plavičaste niti dolaze do vas samih. Predlažem vam samo da poslušate kratku "Never Tomorrow" a onda odmah zatim "Hammer On The Stone" i vaše malo plavičasto glazbeno biće bit će slomljeno.

Naime, do sada sam naletio do vrlo malo albuma kao što je "Below Sea Level" Erica Johansona. A ovaj izuzetni gitarist svirao je s, primjerice, Cyrilom Nevilleom, a 2017. snima “Burn It Down” za Whiskey Bayou Records, izdavačku kuću čiji je vlasnik Tab Benoit. Album je preko New Orleans Offbeat Magazina nominiran za najbolji blues album 2018.

A nakon doista čudnovate priče Tiffany Pollack i Eric su otkrili da su zapravo u rodbinskoj vezi i da su pripadnici treće generacije glazbene obitelji s bogatom poviješću: Eric i njegova sestrična Tiffany Pollack snimaju album “Blues In My Blood,” (Nola Blue Records) 2019., a taj album je na neki način stvarna priča o tome kako se obitelj ponovno okuplja nakon dugo vremena i svoje osjećaje prenose tako spontano i iskreno kroz blues.

Sada Eric objavljuje novi studijski album, kojim je doista pomeo konkurenciju. Bez imalo straha ili nedoumice ovaj album svrstavam među značajnija izdanja ove godine, bez obzira što su još puna tri mjeseca do kraja ove nimalo lake i ugodne godine.

Budući da je dugo bio štićenik Tab Benoita sada u solo karijeri priča Ericu doista dobiva zvjezdani status i samo ide uzlaznom crtom prema tko zna kojim zvijezdama.

PREPORUKA:
Ovih 12 skladbi itekako snažno odašilju poruku kakav je nevjerojatni talent pred nama. Album vrijedi i mora se slušati u cjelini i kada tako postavite stvari, jednostavno će vas ti "blue notes" preplaviti, obuzeti i sve će se oko vas pretvoriti u jednu, prekrasnu, nevjerojatnu blues bajku.

A evo što i drugi pišu: "This strong sophomore release, “Below Sea Level,” from Eric Johanson, will surely cast him as a rising star in the blues and southern rock scene and help secure his place in the next pantheon of guitar gods." - Rick J Bowen

Više saznajte na:
www.ericjohanson.com
www.facebook.com/ericjohanson504
www.twitter.com/ericjohanson504
www.instagram.com/ericjohanson504
www.nola-blue.com
www.twitter.com/nolablueinc
www.instagram.com/nolablueinc
www.youtube.com/channel/UCkxM9-8in04TOjI7V5Z5Ilw
www.amazon.com/Below-Sea-Level-Eric-Johanson/dp/B08BWCFT25
music.apple.com/us/album/below-sea-level/1518366643
spoti.fi/2BAiHqR (single)
blindraccoon.com/clients/eric-johanson/

Popis pjesama:

1. Buried Above Ground 3:24
2. Down To The Bottom3:44
3. Changes The Universe 4:07
4. Never Tomorrow 2:48
5. Hammer On The Stone 4:07
6. Have Mercy 3:44
7. River Of Oblivion 4:34
8. Nowhere To Go 2:32
9. Open Hearted Woman 4:28
10. Dose Of Forget 2:52
11. Love Is Rebellion 3:53
12. Riverbend Blues 3:33

(Nola Blue Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike