Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Cleopatra Blues 15. svibnja objavila je album ''Blues For A King'', kojeg potpisuje Shirley King.

E sad to bi značilo da je pred nama još jedan album s ovom tematikom. No, ako se na albumu nađu Joe Louis Walker, Duke Robillard, Elvin Bishop, Pat Travers, Martin Barre, Arthur Adams, Robben Ford, Kirk Fletcher, Harvey Mandel, Junior Wells i Steve Cropper, a tu je i Jürgen Engler, koji svira gitaru, bas i klavir, onda neki vrag ne štima! Naime, tko bi na svom albumu mogao dobiti ovakve glazbenike – to svakako nije netko bez veze.

Shirley King je kći legendarnog B.B. Kinga i to već u startu može biti velika prednost ili ono suprotno. Kada se radi o Shirley King onda je to svakako prednost jer je uz svog poznatog oca bila od malih nogu, rasla je i učila sve što joj je bilo potrebno da usavrši svoju profesiju. Sve to koristi Shirley da bi nastavila tu plavičastu nit i održala blues na životu. Vjerujem da bi njezin otac itekako bio zadovoljan ovim materijalom.

Polazeći od svojih glazbenih uzora Mahalije Jackson, Nine Simone i Ette James Shirley doista se izvrsno nosi s ovakvim vrhunskim glazbenicima. Treba zapjevati, primjerice, nasuprot velikom i nažalost pokojnom Junioru Wellsu, jer ipak je Shirley relativno kasno kročila na glazbenu scenu na prijelazu 1989. na 1990.

Ovaj album doista ima sve, i snagu i svestranost i nevjerojatnu posebnost, koju mu pripisuju redom ama baš svi relevantni poznavatelji ovog glazbenog žanra.

PREPORUKA:
Najstarija kćer velikog i legendarnog ambasadora bluesa B.B. Kinga snimila je album na kojem nema niti jedne pjesme njezina oca, ali to ovu glazbenu priču ne umanjuje jer album ''Blues For A King'' nosi sve što treba imati ovako koncipiran album.

Sjajni gostujući glazbenici dali su svoj doprinos da album pršti od svoje raznolikosti a to mu daje još dodatnu vrijednost!

Nije slučajno da je upravo na današnji dan rođen Riley B. King, daleko poznatiji kao B.B. King: tempirao sam ovu objavu zapravo njemu u posvetu. A to ovaj put čini svojim albumom njegova kći Shriley King!

Više o svemu saznajte na:
https://twitter.com/daughterotb
https://orcd.co/shirley-king
https://www.amazon.com/Blues-King-Shirley/dp/B087JZXDRT/
http://cleorecs.com
Instagram @CleopatraBlues
Twitter @CleopatraBlues
https://twitter.com/cleopatrablues
Youtube @CleopatraBlues

Popis pjesama:

1. All Of My Lovin' (Feat. Joe Louis Walker) (2:42)
2. Feelin' Alright? (Feat. Duke Robillard) (4:15)
3. I Did You Wrong (Feat. Elvin Bishop) (3:11)
4. That's All Right Mama (Feat. Pat Travers) (2:47)
5. Can't Find My Way Home (Feat. Martin Barre) (3:12)
6. Johnny Porter (Feat. Arthur Adams) (2:50)
7. Feeling Good (Feat. Robben Ford) (2:31)
8. Give It All Up (Feat. Kirk Fletcher) (2:20)
9. Gallows Pole (Feat. Harvey Mandel) (4:06)
10. Hoodoo Man (Feat. Junior Wells & Joe Louis Walker) (5:28)
11. At Last (Feat. Steve Cropper) (3:16)

(Cleopatra Blues)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike