Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Upravo danas, 14. kolovoza objavljen je u režiji izdavačke kuće VizzTone Label Group novi, četvrti album benda The Lucky Loosers, "Godless Land". Zahvaljući Richardu Rosenblattu, vlasniku VizzTone Label Group, Blues Corner vam donosi ovu ekskluzivnu prezentaciju.

Blues dvojac Cathy Lemons i Phil Berkowitz čine onaj nukleus benda, koji djeluje na San Francisco Bay Area. Album "Godless Land" nam pruža dvanaest nadahnutih pjesama. Devet ih je originala (šest je napisala Cathy Lemons, a tri Phil Berkowitz i suradnik Danny Caron, a tri su doista raritetne pjesme aranžirane za njihov vokalni duet) i nema nikakve dvojbe, ova odlična ekipa iz San Francisca polučila je dugo očekivani četvrti studijski album pod producentskom palicom multiinstrumentalista Kida Andersena, koji je i snimio kompletni materijal. I da, naravno, njihova uspješna suradnja se nastavlja i ide dalje.
Nakon što su 2019. doista uspješno završili, sada vas ovaj dvojac potpomognut sjajnim bendom odvodi na raskošan glazbeni put.

Tijekom preslušavanja albuma itekako stječete dojam da se radi o tradicionalnom blues albumu, koji možda nije podoban za one koji su tek krenuli u ove glazbene vode, ali iskusnim znalcima itekako će pružiti ugodne trenutke i punu uživanciju. Naime, jednostavno se osjeća kako glazbenici opušteno i s velikom dozom snažnih pozitivnih vibracija prezentiraju svih snimljenih 12 skladbi.

Ovo je njihov četvrti studijski album i letvica je doista visoko podignuta i sve puca od snažnih ritmova, tonova r&b, bluesa, jazzy bluesa, soula, gosplea, funka i taj miks daje odlične, vrlo impresivne i nadahnute rezultate. Phil dojmljivo svira usnjak, Cathy svojim vokalom snažno boji svaku pjesmu a prateći bend daje onaj potrebni tonski kolorit cijelom albumu. Na kraju, ne može se zanemariti taj uvijek zanimljiv, produhovljeni stil, jazzy bluesa kasnih 1920-ih, doba jump swinga kasnih 50-ih, glazba Chicaga i Tin Pan Alleyja iz 60-ih, i konačno, onaj poznati "sweet" R&B / soul ranih 70-ih. Naime, postoji nevjerojatni, očaravajući balans između zavodljivog, introspektivnog pisanja pjesama Cathy Lemons i pomalo direktnog skladanja Phila Berkowitza a sve u okvrima današnjeg vrlo kompliciranog i izazovnog vremena.

Netko će kazati, to smo već čuli od Delaney and Bonnie, ima tu snažnog gospel soula u maniri velike Mavis Staples, pred nama je album poput onih nekadašnjih Stax Volt R&B albuma i tome slično... Sve to stoji, ali ovdje definitivno nema niti govora o nekom kopiranju, upravo suprotno, radi se o vrlo izraženom autorskom radu i djelu, a za to zasluge idu svima, što je još jedna posebna odlika ovog vrlo produhovljenog i zanimljivog albuma.

"Godless Land" je odlična glazbena priča o stvarnom, realnom životu i sadašnjici, stvarnosti koja nije nimalo ružičasta. Ovaj bend vodi nas na nadahnuto putovanje kroz inervirajuće tonove modernog bluesa, vintage R & B i americane.

PREPORUKA:
Svi vi koji volite dobru glazbu, došli ste na svoje... i u nešto više od sat vremena doslovno ćete uživati i opustiti se uz 12 pjesama albuma "Godless Land", kojeg potpisuju The Lucky Losers. Album je svjedočanstvo o prolaznosti, krhkosti i vrlo ozbiljnoj zbilji i stanju našeg svijeta. Jednostavno potražite "Godless Land" i prepustite se glazbi, neka ona učini svoje!

Više o svemu saznajte na:
www.theluckylosers.com
www.theluckylosers.com
www.theluckylosers.com/our-story
www.facebook.com/theluckylosersband/
www.instagram.com/theluckylosersband/
bit.ly/SpotifyTheLuckyLosers
www.youtube.com/channel/UCvyWKfwxpqRfP3u3qvY4Xrg

Popis pjesama:

1. Half a Nothing (4:14)
2. Godless Land (7:01)
3. Mad Love is Good Love (4:08)
4. No Good Lover (3:49)
5. Be You (4:53)
6. Catch Desire By The Tail (4:54)
7. Leave You On The Side of (6:39)
8. Can't Keep Pretending (5:14)
9. My One Good Eye (6:12)
10. What Makes You Act Like T (3:33)
11. The Good Fight (4:56)
12. The Ragged Heart (4:52)

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike