Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Uvjeren sam da još niste imali prigodu čuti da netko tako lagano klizi iz tipičnog texas bluesa preko izražajnog južnjačkog ugođaja The Allman Brothers Banda do briljantnih blues balada i da osvaja sve kojima je ovaj glazbeni pravac u srcu.

"Deep Dark Demon" naziv je albuma kojeg je 19. srpnja, uz globalnu radijsku promociju Rick Lusher Promotions preko Gulf Coast Records, objavio Mark May i njegov Mark May Band.

Marka Mayja prvi put sam čuo kako svira na fantastičnom albumu "I Ain't Gonna Be Yo' Dog No Mo'‘ u izdanju Sawdust Alley Records izvrsnog blues glazbenika Calvina Owensa. Upravo Mark May bio je jedan od glazbenika koji su doprinijeli da ovaj album slobodno možemo nazvati "pravim biserom", odnosno, "jedinstvenom i bogatom blues ostavštinom za buduće naraštaje".

Mark May Band i njihov album "Deep Dark Demon" donosi vam glazbu punu emocija, a sve vas upućuje na činjenicu da ovdje nema muljanja, nema glume, samo čisti prijenos i davanje pozitivnih vibracija. Sva ta nastojanja da se slušateljstvu predaju čiste i nepatvorene emocije prožimaju glazbu ovog sjajnog glazbenika i njegovog benda.

Tko može istoznačno i s jednakom dozom primanja i davanja spojiti različita glazbena stremljenja Dickeyja Bettsa, Neila Younga i K. C. Douglasa? Dojmljiva fuzija starog i novog upakirana u novo ruho, rezultirala je glazbom koja će osvojiti široki dijapazon konzumenata moderne glazbe. Markova suradnja s Dickey Betts Bandom bila je prekretnica i od tada više ništa nije bilo isto. Mark May strahovito je sazrio u svim sferama svojeg glazbenog bića i jednostavno se prepustio da ga glazba vodi kroz sve segmente njegova života.

Stoga nije nikakvo čudo kada Dickey Betts tvrdi: "Mark is one of the best blues-rock artists to come along in years. With great singing/songwriting and guitar playing, he reminds me of everyone from Albert Collins to Stevie Ray to Carlos Santana. Hell, I even heard a couple of my licks in there!"

A opisati glazbeni izričaj MMB-a bilo bi doista "nemoguća misija" ali jedno je sigurno, to je sve ono što stremi i obogaćuje njegovu zaista veliku ljubav prema bluesu. Uostalom, morate preslušati "Deep Dark Demon" i sve će vam biti jasno. Jedanaest skladbi u više od sat vremena prikovat će vas za sjedalicu, zvučnike i slušalice i stoga vas jednostavno pozivam da se sami uvjerite o čemu se ovdje radi.

Meni osobno najveća "mana i nedostatak" ovog albuma je što mi je sve "prekratko". Glazbeni sadržaj albuma "Deep Dark Demon" meni osobno nije dostatan i naprosto želim još, želim puno više, no nakon punih sat vremena ja bih slušao još i zato krećem ponovo i pitanje je gdje je tu kraj!

PREPORUKA:
Album "Deep Dark Demon" Mark May Banda pravi je izbor za sve one koji vole texas blues, koji vole onaj southern rock n' blues, za sve one koji znaju uživati u dobroj glazbi. Ma jednostavno ne propustite biti jedan od njih!

Više o svemu možete saznati:
www.markmay.com
https://www.facebook.com/themarkmayband/
www.myspace.com/markmay01
https://markmayband.square.site/
https://smarturl.it/MMDeepDarkDemon
kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. Harvey’s Dirty Side / 6:05
2. BBQ and Blues / 4:07
3. Back/ 6:39
4. Deep Dark Demon /4:51
5. Sweet Music /6:03
6. Rolling Me Down / 4:39
7. My Last Ride / 7:26
8. For Your Love/5:28
9. Walking Out That Door/6:13
10. Something Good/5:54
11. Invisible Man/6:15

(Rick Lusher Promotions / Gulf Coast Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike