Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ova priča proteže se još od kraja ožujka, kada mi se javila sama Mercedes Nicole pa eto razloga više da se pozabavim njezinim albumom "Constellation".

Odmah na početku treba naglasiti da je album obojen jazzom i da mene osobno uvijek oraspoloži taj spoj jazza i bluesa. Odlični glazbenici koji stvaraju privlačne glazbene predloške koje potom doista dojmljivo svojim baršunastim vokalom boji i izgrađuje do kraja Mercedes Nicole.

Iako je dostupna na svim glazbenim servisima i portalima, priznajem da nisam baš posebno zamijetio njezin kvalitetan glazbeni rad. Ovo je moj prvi susret s njezinim glazbenim izričajem i na neki način sretan sam što sam vam mogao eto baš sada i malo podrobnije predstaviti Mercedes i njezin glazbeni rad.

Mercedes Nicole (vokal), Craig Hoyer (klavir), Jake Sele (klavijature), Jay Thomas (multiinstrumentalist), Thaddeus Turner, Evan Flory –Barnes (bas), D'Vonne Lewis, Brian Kirk (bubnjevi), Jerry Wirkkala (gitara) i You-En Li (violina) čine ekipu koja je iznijela ovaj album, koji je zapravo sjajna sastavnica više glazbenih žanrova. Naravno, ekipa je opaka a sve doista na vrlo impresivan način spaja izuzetan vokal Mercedes Nicole.

Nekako mi je sada i jako žao što nisam ranije uspio obraditi ovaj album, ali stvari su se jednostavno tako posložile i ako ništa drugo i sada nije kasno. Nisam baš siguran da je netko na ovim prostorima prezentirao njezin rad i bilo koji od prethodna dva albuma. Ovaj novi datira od prvog travnja i nije nikakva šala, već se dapače treba vrlo staloženo i pribrano pristupiti preslušavanju ovog ponuđenog sadržaja i tek tada u miru i opuštenoj atmosferi jednostavno će vam se otvoriti neka nova vrata. Iza njih očekuje vas izvrsna glazbena priča, koja će itekako djelovati na vaša osjetila.

Moram priznati da sam i sam ostao zatečen kako sam sve to primio i da sam doslovno uživao slušajući ponuđene materijale.

Danas, nakon što su prošla puna tri mjeseca od izlaska albuma, nakon što sam višekratno doživio sve što pruža, jednostavno sam ostao posramljen što sam toliko dugo čekao da vam prezentiram Mercedes Nicole i "Constellation" na kojem je i kompletnu produkciju odradila sama glazbenica.

Vani je pokupila sjajne kritike i sve to upućuje nas da se radi o doista vrsnoj umjetnici.

PREPORUKA:
Pa, ukoliko volite soul, jazz, funk, R&B i blues, evo sjajnog albuma za vas. "Constellation" Mercedes Nicole vjerujem da će ispuniti sva vaša očekivanja i potpuno vas opustiti kada vam je to najpotrebnije. Izvrsno!

Više saznajte na :
http://WWW.MercedesNicoleJazz.com
http://mercedesnicolejazz.com/
www.mercedesnicolemusic.com
https://music.apple.com/us/album/constellation/1506029861
https://www.deezer.com/en/album/139772462

Popis pjesama:

1. I Ain’t Got Nothing But the Blues 5:31
2. Stormy Monday 5:54
3. Rich Man Blues 3:20
4. There Is Something On Your Mind 4:20
5. Your Love 4:49
6. Turn Me On 3:40
7. I Can’t Make You Love Me 6:11
8. The Thrill Is Gone 6:21
9. This Bitter Earth 4:37
10. Path of the Mystic 4:00

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike