Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sister Lucille Band još su 15. listopada prošle godine objavili album "Alive" preko Endless Blues Records. Radijsku promociju odrađuje Frank Roszak preko vlastite FRP i upravo zahvaljujući njemu Blues Corner glazbenog portala SoundGuardian polako se izdiže iznad svih ostalih i pred svima nama jednostavno se otvara prostor koji vam nudi nedvojbeno atraktivne glazbene radove.

Sister Lucille Band čine pjevačica Kimberly Dill, pjevač i gitarist Jamie Holdren, Kevin Lyons (bubnjevi i udaraljke), te Eric Guinn na basu. Za ovaj album angažirani su i gosti: Reba Russell (back vokali), Mark Muleman Massey (vokal), Peter Climie (tenor i bariton saksofon), Jared Dover (truba), Andrew Earle (trombon), Chris Stephenson (Hammond B-3 orgulje, klavijature), Jim Scott (tambourin) i Eric Hughes (usna harmonika). Svi zajedno snimili su doista izvrstan album!

Ovih 50 minuta doista će protutnjati vašim glazbenim prostorom i kada sve prođe zapitat ćete se od kuda je ovo došlo? Što je to bilo? Nema nikakve dvojbe, nakon preslušavanja albuma nisam mogao razabrati je li mi bolja glazbena podloga, predlošci ili "ubojiti" vokal Kimberly Dill. Snažno, čvrsto, energično i nadasve osjećajno i profinjeno. Tako bi se mogao opisati njezin vokal.

Ovo je zapravo istinska glazbena unakrsna vatra, koju rasplamsavaju bračni par Kimberly Dill i Jamie Holdren. Na "Alive" Sister Lucille predstavlja doista moćnu kolekciju skladbi izvornog modernog bluesa. Snažna i ekspresivna svirka, moćne ritam sekcije i sjajnim gitarskim rukopisom. Ta njihova fuzija countrya, rocka i bluesa postala je zapravo njihova dobitna formula.

PREPORUKA:
Teško je spoznati činjenicu da gotovo 8 mjeseci po izdanju albuma pišem o svemu kao da se radi o ekskluzivnom materijalu, ali stvari su se baš tako posložile i zapravo sve je to stvar percepcije i spoznaje oko vrijednosti i atraktivnosti pojedinih studijskih uradaka. U mojim gradacijama ovaj album Sister Lucille Banda bez obzira na sve zauzeo je vrlo važno mjesto i teško da se tu nešto može promijeniti. Da, baš tako stvari stoje! Ako već niste, iskreno vam preporučujem da nabavite ovaj album i neka vam bude pri ruci, doista je dobar za svaku priliku. Uostalom, provjerite sami!

Više o svemu saznajte na:
www.sisterlucilleband.com
https://www.facebook.com/sisterlucilleband/
www.endlessblues.com
www.roszakradio.com
https://www.facebook.com/sisterlucilleband/videos/704550840025275/?t=8

Popis pjesama:

1. Won’t Give It 3:56
2. Alive 5:13
3. See My Baby 4:26
4. Devil’s Eyes 4:58
5. Wanna Love You 4:18
6 .99 Pounds 4:21
7. Respect Your Woman 4:36
8. Fussin’ & Fightin’ 3:54
9. Think About You 4:44
10. W-O-M-A-N 5:22
11. Lost 4:28

(Endless Blues Records / FRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike