Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pred nama je novi studijski album Bridget Kelly Banda, "Dark Spaces", kojeg je 1. lipnja objavila Alpha Sun Records.

"Dark Spaces" donosi nam 13 originalnih pjesama, koje svojim ozračjem kao da šetaju kroz glazbene žanrove i vrijeme. No, u svojoj osnovi pred nama je moderni, raznovrstan i agilan blues, zapravo rock n' blues u kojem je eksponiran eklektični spoj tradicionalizma i modernih glazbenih kretanja.

Bridget i njezin bend inspirira delta blues, a njihova prezentacijska forma daje im jasno određenje koje ih svrstava u vrlo čvrste, snažne i osebujne glazbenike u prezentaciji beskompromisnog rock n' bluesa. Da, kod njih jednostavno nema kompromisa, Bridget i bend izvode svoj rock n' blues vrlo sigurno, snažno i publika je to prepoznala i zato stoje tako postojano i sigurno grabe naprijed.

Doista mi se sviđa ta ogoljena svirka u kojoj nema nikakvog cifranja, već "drmaj" onako kako znaš, samo neka to bude iz srca, neka bude iskreno i da, ljudi će to osjetiti, a znam da i vi nećete biti nikakva iznimka. Jednako tako ne čudi me podatak da su dva puta za redom bili finalisti (2015. i 2016.) IBC-a u Memphisu. To svakako nije samo tako, bez veze, već se tu radi impresivnoj glazbneoj priči, radu i predanosti tom i takvom radu i djelovanju.

Ovo im je šesti album i to znači samo jedno: predano i iskreno uživanje u glazbenom stilu, kojeg tako dobro izvode. Rock n' blues je vrlo zahvalan stil, ako imate "ono nešto", ako imate onaj "damn mojo". Ako imate "mojo", onda nema nikakve "frke", ali ako ga nemate, onda ste u gadnom problemu. Jednostavno se nećete moći iščupati iz te gabule u koju ste upali. Sva sreća što Bridget i bend tu nemaju ama baš nikakvih problema i sve imaju "u malom prstu". Koju god skladbu izabrali sa ovog albuma, jednostavno nećete pogriješiti jer sve ide k'o podmazano.

"Dark Spaces" svojim se sadržajem može opisati kao dirljivo i osjećajno ali i provokativno i energično glazbeno štivo, koje samo traži da se čita, oprostite, sluša! Ono što nam nudi Bridget Kelly Band nikoga neće ostaviti ravnodušnim i svatko će pronaći nešto za sebe i svoju dušu! Pjesme su raznih glazbenih žanrova a istovremeno one su vrlo životne i obrađuju stvarne životne situacije i stanja. Sve to nam prvotno nude vokal Bridget Kelly i vrlo zapaljiva gitara Tima Fika. Njihova kombinacija i spoj prirediti će nam doista ugodne glazbne trenutke a vjerujem da će i vrijem potvrditi moje želje i nade da ovaj bend što prije zauzme najviša mjesta na top ljestvicama brojnih DJ platformi i specijaliziranih radijskih emisija.

Pandemija CoVid-19 dovela do otkazivanja brojnih ovogodišnjih nastupa, pa se po informacijama s kojima raspolažem bend vratio u studio radeći na pjesmama za još jedan album, koji će biti objavljen u siječnju 2021. pod naslovom "Touch of Madness".

No, do tada pred nama su ove pjesme koje su našle svoje mjesto na albumu"Dark Spaces" i koje će vam se, nadam se, svidjeti.

PREPORUKA:
Ovaj album nudi nam svojim sadržajem istinski rock n' blues sa svim svojim ljepotama i značajkama, te prikazuje u najboljem izdanju Bridget Kelly Band.

Svi vi koji volite ovaj glazbeni žanr, učinite sebi uslugu i što prije pronađite i osigurajte svoj primjerak. Doista, uvjeren sam da nećete požaliti!

Više o svemu saznajte na:
www.bridgetkellyband.com/
https://www.facebook.com/BKBblues
https://www.facebook.com/pages/Bridget-Kelly-Band/201550646603937
http://www.reverbnation.com/open_graph/song/28004811
AirPlayDirect.com/BridgetKellyBandDarkSpaces

Popis pjesama:

1. Free Me 4:59
2. Sky's the Limit 4:22
3. Dark Spaces 5:16
4. Find My Way Back Home 3:42
5. Someone to Hold On To 4:36
6. Things About to Change 5:38
7. Sometimes You Gotta Dance 5:32
8. Moments 6:24
9. In the Spirit (Souls in the River) 3:46
10. No Use in Tryin' 6:52
11. Back Seat Love 4:25
12. Southern Wind 4:53
13. Your Days Are Numbered 7:23

(Alpha Sun Records)

BKB Diskografija 2013-2018 –Producirano-Tim Fik:
Bridget Kelly Band, "Dark Spaces" (2020) -- Alpha Sun Records
Bridget Kelly Band, "Blues Warrior" (2018) -- Alpha Sun Records
Bridget Kelly Band, "Bone Rattler" (2017) -- Alpha Sun Records
Bridget Kelly Band, "Outta the Blues" (2016) -- Alpha Sun Records
Bridget Kelly Band, "Forever in Blues" (2014) -- Alpha Sun Records
Bridget Kelly Band, "Back in the Blues" (2013) -- Alpha Sun Records

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike