Blues Corner

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Evo ponovno jedne ekskluzivne promocije! Naime, upravo danas, 17. lipnja, Underworld Records preko VizzTone Label Group objavljuje novi studijski album Too Slim & The Taildraggers, "Remedy".

Tom se ponovno našao u studiju s Taildraggersima: Zachom Kasikom (bas, banjo, gitara, vokal) i Jeffom "Shakey" Fowlkesom (bubnjevi, udaraljke, vokal). Ova nadahnuta trojka podarila nam je još jedan izvrstan album od 11 skladbi (10 je autorskih i jedna obrada i to Elmore Jamesove "Sunnyland Train"). Sve je snimljeno u Nashvilleu s gostima Sheldonom "Bent Reed" Zirom, Jasonom Riccijem i Richardom "Rosy" Rosenblattom na usnjacima. Istina je da Too Slim & The Taildraggers ostaju jedan od najugodnijih mi straih iznenađenja i da svaki njihov novi studijski uradak ima svoju itekako izraženu težinu i kvalitetu.

Ovdje u ovakvoj postavi nema skrivanja, tu je priča ili znaš ili ne, ako si tu onda moraš biti i ići 100%. Osobno mi se sviđa takva filozofija i općenito stav u životu. Naravno da se sve to osjeća i u glazbenom sadržaju i da pri tome uvijek ostajemo čisti i potpuno bistre glave!

Kao svoje uzore Tim "Too Slim" Langford navodi Elmorea Jamesa i Duanea Allmana, a kao najveći utjecaj Tim spominje Roberta Craya. Stoga je njegovo glazbeno usmjerenje lako odrediti. Već sam to napisao ali vrijedi ponoviti jer svi mi znamo da kod klasičnog rock/blues trija nema nikakve filozofije, nema prava na pogrešku, nema muljanja i skrivanja već je sve otvoreno i tome ide vrlo izražena instrumentalna uigranost i virtuoznost u svakom segmentu.

Too Slim & the Taildraggers osnovani su 1986. i do danas su imali vrlo zapažene uspjehe, no kao i mnoga druga imena, nisu došli do one opće poznate globalne afirmacije. Ovdje kod nas u Hrvatskoj znam da sam osobno jednini bio taj koji je promovirao ovaj zaista odličan, vrlo poseban bend. Do sada su imali uspjeha u Europi (Belgija, Norveška, Švedska) no dalje nisu dospjeli a i kod kuće nisu imali ono što im pripada, no sada je sve poprimilo i dobilo drugačije konotacije.

Svojim radom, svojom svirkom zaslužili su svoje nastupe s Buddyjem Guyjem, kao i s nažalost sada već pokojnim Bo Diddleyjem, te sa svojim najvećim uzorom Robertom Crayom. Sve to doprinjelo je da Too Slim & the Taildraggers od 1995. naprosto ruše sve pred sobom i sve više i više dobivaju razna priznanja i nagrade za svoj rad.

Tradicionalni ili, bolje napisati, akustični blues nije dovoljno atraktivan za one koje vole moderne blues izričaje. No, za prokušane blues znalce držim da nema boljeg pravca u blues glazbi. Još puno prije građanskog rata u Americi akustični blues svirao se u ruralnim dijelovima američkog Juga. Migracijama stanovišitva u potrazi za poslom i boljim životom i taj i takav blues dolazio je u gradove i tu je pod utjecajem godina došlo do njegove djelomične transformacije.

Nakon II. svjetskog rata blues također počinje sve više i sve značajnije s puno više glasnoće odjekivati iz poznatih juke-joint barova. Po prvom dolasku crnih glazbenika u Europu, blues doživljava svoj procvat i mnogima nerazumljivu eskalaciju.

Nakon što je predan bijelim glazbenicima blues doživljava svoju prvu pragmatičnu matamorfozu i počinje poprimati neke značajke hitova. Ne znam koliko puta sam već napisao kako je moja zabluda bila velika i kako mi je trebalo vremena da spoznam i upoznam majstore tradicionalnog bluesa. Mada moju iskrenost neki koriste kako bi mi predbacivali da su oni sve to znali prije mene, ja im to uopće ne sporim. Nisam ja kriv što sam rođen 1960., a ne 1950. no, to nikako ne znači da nisam dobro naučio i proučio sve relevantne činjenice vezane uz evolucijski razvoj moderne glazbe. Ma koliko to nekima smetalo, studioznim pristupom uspio sam dobro naučiti glavne odrednice koje su na ovaj ili onaj način determinirale modernu glazbu uopće pa tako i blues.

Već od prve milisekunde Too Slim & the Taildraggers praše u najboljoj maniri texas blues n' rock bendova, gdje je uvijek eksponiran žestoki ritam, opori vokal, još jača i snažnija svirka gitare, a koliko svi mi znamo, to jednostavno ne može 'fulati'. Naime, činjenica je da upravo takvim razornim, do kraja ogoljenim pjesmama Too Slim & the Taildraggers osvajaju mlađu publiku, koja je uvijek željna baš takvih pjesama. Budite sigurni da ova ekipa teško da je bilo što mogla promašiti, upravo suprotno. Svi su se maksimalno uključili i to je ono što doista vrijedi istaknuti, jer uspjeh nije izostao. Pred svima nama je album koji će svakako ostaviti trajan pečat na blues n' rock sceni.

Album "Remedy" Too Slim And The Taildraggersa jednostavno vas mora osvojiti, on će to najprije učiniti svojom kristalno jasnom svirkom, kojom osvaja svaki dio vašeg bića. Nakon toga na redu su vaši osjećaji koje glazbenik razara svojom istinitom i vrlo osobnom pričom. Pjesme Tim 'Too Slim' Langforda toliko su osobne prirode da iz njih izlazi sva ta itekako očevidna ljubav i pažnja. Shodno tome, u najboljoj inačici legendarnih ZZ Top, Too Slim And The Taildraggers vode se svojim istančanim osjećajem za kompoziciju, melodiju i ritam. Svi znamo da u takvim bendovima nema muljaže i da svi daju 100% sebe i sveg svojeg instrumentalnog umijeća.

PREPORUKA:
Na kraju svakako treba istaknuti činjenicu da Too Slim nastavlja uspješan niz koji se proteže unatrag nekoliko godina i taj niz biva samo sve bolji i izražajniji. Svi oni koji posegnu za ovim albumom vrlo će brzo shvatiti o čemu je riječ i osobno sam uvjeren da neće tako brzo ovaj album napustiti vaše uređaje.

I ovaj put Too Slim & the Taildraggers jasno ruše sve barijere pred sobom i na mah osvajaju slušateljstvo. Budite i vi dio ove jedinstvene priče i potražite svoj primjerak ovog izvrsnog albuma.

Više o svemu možete saznati na:
http://www.tooslim.org/
https://www.facebook.com/TooSlimandtheTaildraggers/
www.myspace.com/tooslimanthetaildraggers
https://twitter.com/taildraggers?lang=en
https://www.instagram.com/tooslim.mac/
www.underworldrecords.com
www.vizztone.com

Popis pjesama:

1. Last Last Chance
2. She’s Got The Remedy
3. Devil’s Hostage
4. Reckless
5. Keep The Party Rollin’
6. Sunnyland Train
7. Sure Shot
8. Platinum Junkie
9. Snake Eyes
10. Think About That
11. Half A World Away

(Underworld Records / VizzTone Label Group)

Diskografija: Too Slim and the Taildraggers / Tim "Too Slim" Langford:
2020-Remedy
2018 –High Desert Heat
2016-Blood Moon
2014-Anthology
2013 - Blue Hart
2012 - Broken Halo (Solo Acoustic)
2011 - Shiver
2009 - Time to Live (Live)
2009 - Free Your Mind
2007 - The Fortune Teller
2005 - Lucky 13 (compilation CD)
2005 - Beer and Barbeque Chips ("Live" CD)
2003 - Tales of Sin and Redemption
2002 - Goin' Public (Live Solo Public Radio performance)
2001 - Bootleg Volume 1("Live CD")
2000 - Kingsize Troublemakers
1999 - Pint Store Blues (Solo Acoustic)
1997 - Blues for Eb
1995 - Swamp Opera
1994 - Wanted "Live"
1992 - El' Rauncho Grundge'
1990 - Rock `em Dead
1988 - Swingin' in the Underworld

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima