Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Joe Edwards upravo danas, 22. svibnja, preko Tiny Mountain Records objavljuje svoj nastupni album "Keep On Running". Svjetsku radijsku promociju odrađuje G Promo PR (Geraint & Deb Jones).

Još prije mjesec dana dobio sam e-mail i kompletni album tako da ekipa iz G Promo PR Geraint i Deb Jones nisu gubili vrijeme i eto baš zahvaljujući njima pred vama je još jedna ekskluzivna promocija. Naravno, sama objava albuma trebala je biti popraćena odgovarajućom turnejom ali zbog ove situacije sve je otkazano do daljnjeg. Velika Britanija, Belgija, Nizozemska i Njemačka trebale su biti prve koje bi dale šansu Joeu i njegovoj glazbi. Osebujan glazbenik, odličan skladatelj, još bolji pjevač i gitarist svakako da je svojim autorskim albumom itekako skrenuo pozornost na sebe i svoj rad. Nošen glazbenim idiomom Jimija Hendrixa, Stevieja Ray Vaughana i BB Kinga, ali i angažiranim tekstovima Dylana, Pettyja, Taylora i Simona, Joe je izgradio svoj vlastiti glazbeni izričaj ne kopirajući nikoga i pri tome ostavši svoj, što je bila glavna zadaća ovoga glazbenika. Znam da vam ime nije baš previše poznato, ali neće vam dugo trebati da se priviknete i prilagodite njegovom glazbenom izričaju.

Album je producirao poznati producent i glazbenik Steve Dawson (Kelly Joe Phelps, John Hammond, Matt Andersen, Birds of Chicago), što mu svakako daje istinski kredibilitet i jednostavno Joe ima postojan glazbeni izričaj od kojeg jednostavno ne odustaje.
A ovaj album nastao je u samo za 12 sati u studiju a uz samog Joea tu je i njegov brat Alex, te Jeremy Holmes na kontrabasu, Chris Gestrin na klavijaturama i Steve Dawson koji je praktički svirao sve što je trebalo, klavijature, ali i razne tradicionalne "slide" instrumente. Sve je miksano u Nashvilleu i posloženo u New Jerseyju uz angažman Kima Rosena (koji je bio nominiran za Grammyja).

Sve ono dobro što možemo naći u žanrovima folka, bluesa i americane, "Keep on Running" će nam dati kroz kompletnu sliku. Naime, Joe je osobno pristupio stvaranju albuma i sav njegov sadržaj osmislio je i ilustrirao kao istinsko umjetničko djelo. Pored toga je snimio i režirao glazbene spotove, zajedno sa svojom suprugom Beth Edwards.

PREPORUKA:

Sve u svemu, album"Keep On Running" možda je za mene osobno malo premekan, malo previše je sve otišlo na drugu stranu, ali neki ljudi baš to vole, i stoga, ako niste prepoterećeni nekim teškim razmišljanjima, treba jednostavno poslušati album pa kako se kome svidi.

Joe Edwards je definitivno novo ime na glazbenoj sceni, ali to nikako ne znači da ga treba zanemariti, baš suprotno! Ukoliko mu pružite priliku, album "Keep On Running" možda će postati vaš omiljeni pratitelj kroz dragocijeno slobodno vrijeme.

Više o svemu saznajte na:
www.joeedwards.co.uk
www.facebook.com/joeedwardsmusic
www.twitter.com/@joeedwardsmusic
www.gpromopr.com
https://tinymountainrecords.com › album › keep-on-running

Popis pjesama:

Beth's Song
Capital Blues
Fears
Cross The Line
The Gambler
Trouble
Don't Let The Bastards Get You Down
Keep On Running
Driving Home
Back On The Road
Mine Oh Mine (NB features explicit language)

(Tiny Mountain Records / G Promo PR)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike