Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Tas Cru je glazbenik koji iza sebe ima podeblji "dosje" u kojem doista ima svašta, i dobrih i onih drugih stvari i činjenica. Ono što mu nikako ne želim osporiti njegova je glazbena djelatnost i stvaralačka energija. 1. veljače preko Subcat Records objavio je novi studijski album "Drive On".

Priča o ovom glazbeniku u Blues Corneru ima dugačku povijest, još tamo od njegovog drugog albuma "Gravi-Tas" iz 2008. Da, ovog glazbenika doista premanentno pratim i iz albuma u album osjeća se napredak, ta snažna nepobitna činjenica da glazbenik svojim radom stalno teži da ide naprijed i svakim novim albumom pokazuje tu svoju težnju.

Album "Drive On" svakako nije iznimka, osjeća se taj rad i osjećaj za ono što je njegov primarni glazbeni interes. Preslušavajući album jasno se čuje i osjeća kako svakim novim albumom Tas Cru zapravo sazrijeva i odiše sve zrelijim i kompleksnijim pjesmama. A kako godine prolaze, tako njegovo skladateljsko biće biva sve usmjerenije i sadržajno bogatije odličnim materijalima, to je ono što osobno primjećujem i pratim tijekom svih ovih proteklih godina. Koristi sve dostupne glazbene stilove i nije sputan nekim ogradama i to mi se sviđa.

Tas Cru nam dolazi iz Quebeca, a svojim oporim vokalom i gotovo filigranskom svirkom gitare danas djeluje u Albanyju. Svojom prezentacijskom formom kod mene osobno, a, nadam se, i kod ostalog slušateljstva on stvara dostatne količine ugode. Da, istina je, činio je to isto na svojim prijašnjim albumima, ali sada sve to on podiže nekako na jednu višu razinu. Shodno tome, taj kompletni ugođaj i osjećaj biva sve jači i raskošniji.

Nema sumnje da taj njegov istovremeno promukao, nježan, te izrazito ekscentričan, ali i vrlo simpatičan vokal, vrlo brzo osvaja i otvara neke nove blues vidike. Tas Cru svojim glazbenim pristupom prezentacijskoj formi bluesa doista osvaja sve. Da je u tome jedinstven i osobit nema doista nikakve dvojbe. Baš je zato "Drive On" zapravo kompilacija njegovih ranijih radova, pa će ovih 10 pjesama onima koji se po prvi puta susreću sa Tas Cruom biti odličan poticaj za dalje. Nama koji ga pratimo dugi niz godina, bit će odličan podsjetnik na njegov kompletni rad i djelovanje. Na kraju, blues koji prezentira Tas Cru će zasigurno svakoga inervirati i potaknuti na aktivno slušanje i praćenje onoga što je sfera njegovog rada i našeg interesa.

PREPORUKA:
Album "Drive On", mnogima glazbenika vrlo egzotičnog imena Tas Cru bit će fora! No, svakako upozoravam, radi se o glazbeniku koji je već dugi niz godina na ovoj glazbenoj sceni i njome itekako dobro vlada.

Više o svemu saznajte na:
www.tascru.com
https://www.facebook.com/TasCru
https://www.deezer.com/hr/album/125583622

Popis pjesama:

1. That Lovin' Thang/3:55
2. Money Talks/3:39
3. Drive On/5:27
4. Save Me/5:25
5. Cry No Nore/5:21
6. Kinda Mess/3:45
7. Shookie Shake/3:18
8. In This Moment/4:52
9. Memphis Blue/4:23
10. Devil in Your Heart/ 4:39

(Subcat Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike