Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Betty Fox

"Peace In Pieces" objavljen je jučer, 10. siječnja, u režiji same glazbenice i njezinog banda, a oni zajedno čine Betty Fox Band. Radijski ih promovira Rick Lusher Promotions i upravo zahvaljujući njima Blues Corner donosi još jednu ekskluzivnu promociju albuma benda kojeg vjerojatno dosad niste slušali. Evo, došlo je vrijeme da se i to promijeni.

Betty Fox Band djeluje već više od pet godina, dok je sama Betty na sceni u svojoj akustičnoj verziji još dvije godine dulje. Nekim glazbenim kritičarima i radijskim voditeljima ostali su urezani njezini upečatljivi akustični nastupi, gdje je svojim osebujnim vokalom ostavljala publiku bez teksta. Mnogi kažu da je to jedan od najupečatljivijih vokala koji dolazi s područja Tampa Bay. Njezina svakako velika inspiracija je Mavis Staples, čiju je prezentacijsku formu Betty usvojila, ali je isto tako učinila sve kako bi upravo iz nje izvukla najbolje i izgradila svoju originalnu prezentacijsku formu. A naravno, sada kada je u bendu, to je itekako dobilo veću formu i nadgradnju i utvrdilo je i nju i bend kao doista izvrsne glazbenike i izvođače.

Kako je prošla velike životne turbulencije, osobne i poslovne uspone i padove, sada je Betty sama shvatila da jedino sama sebi može pomoći i to je i učinila postupno poštujući sva moguća životna iskustva i pravila. Nije bilo lako, ali uspjela je i sada je odlučila vrlo snažno i smiono ići dalje.

"Peace in Pieces" nam donosi 14 pjesama, koje iskreno i bez imalo straha stavljaju u prvi plan Bettyn zaštitni znak, potpuno prizeman i krajnje sirov, ali isto tako otvoren, prozračan i ekspresivan vokal. American Blues Scene Magazine, vrlo precizno određuje i piše: “Fox’s singing is a cross between Beth Hart and Etta James, with a touch of Marion James thrown in.”

Sve u svemu, ovaj novi studijski album samo je logičan nastavak vrlo uspješnog i od strane kritičara hvaljenog albuma "Slow Burn". No, vrlo je bitno naglasiti da sada Betty Fox Band zvuči još bolje, konciznije i ekspresivnije.

PREPORUKA:
Svi se slažu da će ova nova godina biti zapravo ključna u globalnoj afirmaciji ove sjajne glazbenice i njezinog benda. Da bi sve to išlo pravim putem, svi mi koji se bavimo ovim promotivno–medijskim aktivnostima samo moramo podržati Betty Fox Band i njihov novi studijski uradak "Peace In Pieces". Stoga, preporučujem svima da provjere o čemu se točno radi, da se jednostavno prepuste njihovoj glazbi i da uživaju!

Više o svemu saznajte na:
bettyfox.net
https://twitter.com › bettyfoxmusic

Popis pjesama:

1. Green Light 3:13
2. Winter's Cold 4:22
3. Marie 4:23
4. Sweet Memories 4:30
5. Peace in Pieces 3:33
6. Let Go or Be Dragged 4:20
7. Runnin' Back to You 5:59
8. Feels so Good 4:13
9. Sweet Goodnight 4:32
10. Magnificent Hallucination 4:17
11. Shattered Dreams & Broken Toes 4:22
12. Rising Strong 2:57
13. Fireflies 8:00
14. 'Til the Storm Passes By 4:15

(Rick Lusher Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike