Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

dream of water

Blues duo Katy Hobgood Ray i Dave Ray mnoge će, vjerujem, iznenaditi svojim studijskim albumom ''I Dream Of Water'', kojeg je 15. studenoga objavila izdavačka kuća Out Of The Past Music, dok svjetsku radijsku promociju provodi memfiška Blind Raccoon. I sam sam ostao pomalo zatečen.

Ono što se nudi na ovom albumu zapravo se može sažeti i na ovaj način: “We could drown ourselves in fear and in sorrow. Or we could dance this night away.” Odnosno: ''Mogli bismo se utopiti u strahu i tuzi. Ili bismo mogli zaplesati ovu noć", kako se ispjevava u pjesmi ’Kings, Queens, And Jesters’. Da, kompletni album pomalo je težak, kao da se iza svake pjesme valja još teža i kompleksnija pjesma. Ali vrijedi ih čuti.

Dvojac Katy Hobgood Ray i Dave Ray podsjeća na onu mekšu, melankoličnu stranu glazbe koja dolazi iz Delte. A oni sami provode svoje glazbeno iskustvo tamo negdje između New Orleansa i Memphisa, pa je ovo njihovo novo izdanje zapravo zbirka deset pjesama koje odražavaju baš tu mješavinu elemenata i utjecaja. Svi mi koji se bavimo ovim glazbenim žanrom znamo da se život na ''deep down south'' uvijek veže uz raskrižje, i to s jednom nogom ukorijenjenom u prošlost i drugom koja sigurno korača prema budućnosti.

S druge pak strane, ta njihova glazbena priča sudara se s brojnim glazbenim stilovima, kada osjećate da u jednom trenutku slušate Leadbellyja a u drugom Edith Piaf, a potom kao da se ''teleportirate'' na uličnu pogrebnu povorku u New Orleansu a malo kasnije slušate kao se ''praši'' odličan Chicago ili West-Coast Blues. Vrlo znalački posložene pjesme daju vam jasnu sliku koliko su zapravo glazbenici izuzetni i doista sjajno usvirani.

PREPORUKA:
Teško je ovaj album preporučiti širokom dijapazonu poklonika dobre glazbe; naime, ''I Dream Of Water'' ciljano je snimljen za istinske znalce. I vjerujte mi, oni će svakako prepoznati o čemu se ovdje radi. A to je glazbeni sadržaj koji prezentiraju izuzetno nadareni glazbenici.

Više o svemu saznajte na:
www.katyhobgood.com
www.facebook.com/confettipark
www.twitter.com/katyhobgood
www.instagram.com/confettipark
www.youtube.com/user/confettipark
www.amazon.com/Dream-Water-Katy-Hobgood-featuring/dp/B07ZLKH18N
music.apple.com/us/album/i-dream-of-water-feat-dave-ray/1482326472
bit.ly/2qttcWU
blindraccoon.com/clients/katy-hobgood-ray/

Popis pjesama:

1. Lollie Bottoms/4:43
2 Washed Away/4:44
3. Oh Devil/3:20
4. I Dream Of Water/2:56
5. House Divided/4:23
6. Dirty Water/4:38
7. Little Children's Blues/2:42
8. Des Allemands/5:02
9. That Really Matters/2:46
10. Kings, Queens, And Jesters/4:06

(Out Of The Past Music / Blind Raccoon)

Yours bluesy
Mladen Loncar - Mike