Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

tiredoftalkincoverfinal

"Tired of Talkin'" novi je studijski album Stevea Strongmana, kojeg je objavio u vlastitom aranžmanu tamo još 7. lipnja.

Na albumu nalazimo dvanaest energičnih i vrlo strastvenih pjesama: album doista ima pjesmu za ama baš svakog poklonika blues rocka. Nakon doista dugo vremena u mojim rukama ponovo se našao album kojeg promovira kanadska ZEB Productions i njezin promotor Brian Slack. Vjerujem da je to dovoljno za početak!

Novi album kanadskog dobitnika nagrade Juno, ali i pobjednika ovogodišnjeg IBC-a izvrsnog Stevea Strongmana istinski je pogodak za sve koji vole glazbu, primjerice, Claptona, Wintera i Stevieja Raya Vaughana. Ubojito sviranje gitare, apsolutno fantastično pjevanje, raspaljive pjesme ide u onu uvijek dojmljivu fuziju bluesa i roots rocka. Ma sve to jednostavno vas mami i poziva da poslušate o čemu se radi. Strongmanova gitara je 100% sirova, uzbudljiva i nevjerojatno strastvena. A još kada mu se pridruže nešvilski sessions glazbenici, koji spadaju u svjetsku klasu: Pat Sansone (Wilco, Mavis Staples) na klavijaturama, Audley Freed (Sheryl Crow, the Black Crowes) na gitari i James Haggerty (Steve Cropper, Blues Brothers) na basu, uz bubnjara i producenta Davea Kinga (Creamer, Autumn Defense)! A još kada se tu dodaju dugogodišnji basist na turnejama Colin Lapsley, s već spomenutim bubnjarem Daveom Kingom te doista sjajnim Jessejem O’Brienom (Colin James) na klaviru. Doslovno sve pršti! Ova ekipa isporučuje nam izvanserijski blues n' rock ugođaj, koji će svakog imalo ozbiljnijeg poklonika dobre glazbe jednostavno ostaviti bez teksta. Neću više ništa posebno napisati, ali, vjerujte mi, dovoljno je da samo čujete pjesmu "Highway Man" i sve će vam biti jasno!

Svaki slušatelj uživat će u modernističkim trenucima ovog albuma. Nema tu riffova ili desetominutnih solaža u stilu Hendrixa, pred slušateljima je samo srdačna glazba, koja će 43 minute istrčati u rekordnom vremenu.

Kroz jedanaest originala i jednoj obradi "Let’s Stay Together" (Al Green, Willie Mitchell i A Jackson, Jr.), Strongman i band doslovno prosipaju i predaju nam svoje diktirane i na trenutke vrlo robusne vokale ali i instrumentaciju. A ovaj već sedmi studijski album dodatno će povećati ionako već dovoljno dobar životopis u kojem se s velikim respektom spominje njegovo nastupanje prije imena kao što su Buddy Guy i nažalost pokojni B.B. King i Johnny Winter.

Dakako, znam da je mnogima Steve Strongman novo ime i stoga ponovno provjera nije baš promoviran u u Europi, a osobito ne u ovom njezinom dijelu; koliko znam, jedino ga je Blues Corner promovirao. I zato, ponovno to činim jer Steve Strongman je ime koje vam doista želim predstaviti, a još više želim vam predstaviti njegov ovogodišnji album "Tired of Talkin"'.

Svojim sadržajem i sa svojih 12 pjesama ovaj album ispunit će vaša srca i dušu. Čime? U 43 minute s 43 tona čiste plavičaste smjese iz koje svako malo ispadaju, akustične, solo i električne ali i bandovske, grupne pjesme u kojima se itekako čuje, ali i osjeća i znači zašto su stvari baš tako posložene i zbog čega sve više i više poklonika ove glazbe usmjerava svoj interes prema ovog iznimnom glazbeniku.

Tijekom protekla gotovo tri desetljeća Steve Strongman izgradio se kao tekstopisac, gitarist i frontman a njegova sposobnost da u svaki svoj nastup uključuje publiku bez daljnjeg garantira uvijek vrhunski live show. Sa svojim neponovljivim gitarističkim rukopisom i soulom obojenim vokalom, Strongman donosi nevjerojatne nastupe, kojima dominiraju snaga i strastvenost.

Steve posjeduje izuzetan način i sposobnost spajanja publike i svoje prezentacijske forme, kojima priziva sve one emocije, zrelost i autentičnost klasičnih blues tema. Njegova glazba govori, svjedoči istinu i strasti, ona nudi i budi nadu u ovim teškim vremenima i to tako da publika uvijek želi još!

Što se tiče ovog albuma, njegova najveća vrijednost i kvaliteta očituje se u činjenici da ne treba biti nikakav poseban poklonik niti poznavatelj bluesa da bi znali da se pred vama nalazi odličan glazbenik sa zaista sjajnim albumom.

PREPORUKA:
Sve u svemu, "Tired of Talkin"' dojmljiv je album koji je uspio svojom raznolikošću osvojiti i publiku i kritiku, ali i sve one koji zapravo vole dobru glazbu. Ovaj novi album zasigurno će smjestiti Stevea Strongmana tamo gdje i pripada - na međunarodnoj pozornici kao jednog od najuzbudljivijih umjetnika na trenutnoj svjetskoj blues sceni.
Jednom riječju – impresivan album.

Više o svemu saznajte na:
www.stevestrongman.com
https://www.facebook.com/steve.strongman.14
https://www.facebook.com/brian.slack.79

Popis pjesama:

1. Tired Of Talkin' (3:20)
2. Paid My Dues (4:01)
3. Still Crazy 'bout You (2:52)
4. Just Ain't Right (3:22)
5. Can't Have It All (2:52)
6. Tell Me Like It Is (4:19)
7. Livin' The Dream (3:40)
8. That Kind Of Fight (3:59)
9. Hard Place And A Rock (2:52)
10. Highway Man (2:35)
11. Bring You Down (4:03)
12. Let's Stay Together (4:49)

(Samostalno)

Diskografija:
Tired of Talkin', 2019
No Time Like Now, 2017
Let me Prove It Too You,2014
A Natural Fact, 2013
Live at the Barn DVD, 2010 Live at The Barn
Live at the Barn CD travanj, 2010 Live at The Barn
Blues In Color, 2009
Honey , 2007 - re-izdanje, 2008

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike