Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PlayTheBlues CoverArt

Bend nisam slušao do sada, ali album "Play The Blues" totalno je promijenio sve! Naime, upravo danas, 18. listopada, izdavačka kuća Out Of The Past Music uz globalnu radijsku promociju Blind Raccoon u naše kolekcije donosi ovaj album kojeg potpisuju Doug Duffey and BADD.

Moram priznati, vrlo direktna i nadahnuta glazbena priča obojena bluesom ali i Memphis Rock-N-Soulom. No, činjenica je da je bend tek prošle godine objavio svoj nastupni album "Funkify Ya-Ja.”. Sada nam donose devet skladbi koje su vrlo dojmljivo postavljene, snimljene i zapravo pršte od stvarne blues glazbe. Ekipa provjerenih glazbenika, veterana, jednostavno izvode ono što je u njima i to se osjeća, to se čuje i naravno tu nema nikakve zamjerke.

Sam Doug Duffey je rođen u Monroeu, u državi Louisiana, na samoj delti Mississippija. Već rođenjem njegovim tijelom teče ta plavičasta tekućina koja samo čeka da se pravilno upotrijebi i da svi čuju kako to dobro zvuči. Doug je pjevao, svirao klavir i profesionalno skladao od djetinjstva i snimio je do sada preko desetak albuma od svog prvog singla u 1970.

Ova izvrsna kolekcija rockin' bluesa, soula i klasičnog R&B-ja nadopunjuje to naslijeđe i nastavlja dokazivati da su on i njegov bend doista rođeni za "Play The Blues".

A kako i ne bi kada se njihova glazba temelji na onome što su nam ostavili Guitar Slim, Profesor Longhair i dr. John. Svakako treba istaknuti da Dougovo glazbeno biće u cijelosti ispunjava sve što krasi svima nama jako poznato naslijeđe glazbe New Orleansa.

PREPORUKA:
Album "Play The Blues" sjajno će ispuniti 50 minuta vašega vremena, a Doug Duffey and BADD pokazat će vam da su itekako dobro opravdali tu svoju priču da su rođeni za "Play The Blues". Provjerite zašto.

Više o svemu saznajte na:
www.dougduffeyandbadd.com
www.facebook.com/Doug-Duffey-and-BADD-520163705085503
www.youtube.com/channel/UCnMkV7yS7JRcilubMiftx6Q
blindraccoon.com/clients/doug-duffey-and-badd

Popis pjesama:

1. The Things We Used To Do 4:18
2. Evil 5:45
3. Big Easy Street Blues 7:57
4. Have You Ever ? 3:11
5. Drink It On Down 4:14
6. My Drivin' Wheel 5:59
7. Talk Of The Town 6:48
8. You Got That Somethin' 4:56
9. A Memory Left To Lose 6:52

(Out Of The Past Music / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike