Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

jeff chaz no paint

JCP Records 6. rujna objavila je "No Paint" Jeffa Chaza. Album diljem globusa i ovaj put promovira kalifornijska Frank Roszak Radio Promotions.

Ovaj glazbenik iz New Orleansa nudi nam sve ono najbolje što nam dolazi s te jedinstvene glazbene scene, grada u kojem nikada nije dosadno, čak niti kada su u pitanju ispraćaji na "onaj svijet". Taj grad nije uspio uništiti čak ni strašan uragan Katrina. Čak i nakon njegova razornog pohoda u ovaj grad svake godine slijeva se tisuće i tisuće glazbenika, kako bi osjetili i možda dobili taj vraški "mojo". Da, nema nikave dvojbe, taj "mojo" jednostavno morate imati u sebi kako bi se eventualno pod nekim utjecajima aktivirao i iz spavača pretvorio u čudovište koje će vas polomiti svojim snažnim, intenzivnim utjecajima, vibracijama i tražiti od vas samo da mu se prepustite pa da na scenu stupi on... svom svojom snagom, silinom i moći. Ukratko to bi bio i opis onoga što nam nudi ovaj osebujni glazbenik (gitarist, pjevač i skladatelj). Naravno, teško je to sve odraditi sam, stoga su se Jeffu pridružili Augie Joachim na basu i Rick Jones na bubnjevima.

Ova ritam sekcija sjajno je primila i prihvatila Jeffovu furku i snimili su album koji svakako nije za početnike, već je namijenjen istinskim znalcima ovog glazbenog stila. Nije ništa prikriveno niti zamotano, jer kada se radi o trojci, o klasičnoj rock postavi vokal – gitara – bas – bubanj, tu se doista nema što muljati. Sve je jako otvoreno i morate biti itekako sigurni u sebe i svoje sposobnosti, vještine i mogućnosti osobito kada izvodite blues.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere Jeff je radio s renominiranim blues glazbenicima poput Alberta Kinga, Little Miltona i Ruth Brown a te činjenice samo potvrđuju njegovu neospornu kvalitetu i veliku dozu tog '‘blues feelinga'’ kojeg Jeff ima i nosi u sebi. U ovoj glazbenoj priči sjajno ga je pratila ova ritam sekcija.

"No Paint" je Jeffov prvi album u tri godine, a prvi s njegovim novim snažnim blues triom. Shodno tome i nove pjesme prilagođene su ovoj simplificiranoj situaciji i postavci. No, na kraju atraktivnost i potocaj za plesni podij i uživanje nisu izostali, upravo suprotno!

PREPORUKA:
‘Jeff Chaz could well be the missing link between B.B.King, Roy Buchanan, Albert King and Frank Zappa.’ - Paul Bradbeer, English music critic

‘Tough, high-energy blues... an excellent singer with plenty of emotion and grit to his voice...blues fans of all kinds, especially those who love blues guitar will find a lot to Enjoy.’ - Graham Clarke, Blues Bytes

‘Lays down powerful blues... a wonderful, Albert King-influenced guitarist and great vocalist, Chaz is the whole package.’ - Jeff Calvin, Blues Revue

Ovo su samo neki od osvrta na ono što radi Jeff Chaz i što možemo čuti na ovom njegovom novom studijskom albumu. Kad bolje razmislim, možda doista ne treba ništa dodavati niti oduzimati. Sve je jasno i koncizno izrečeno. A još bolji uvid u sve to dat će vam materijal koji je pred vama.

Više o svemu saznajte na:
www.jeffchazblues.com
open.spotify.com › album
www.frankroszakpromotions.com
www.jeffchazblues.com

Popis pjesama:

1. Turn Back The Hands Of Time 4:26
2. The Stars Are Out 7:57
3. We Ain’t Shackin’ No More 3:57
4. You Gotta Show Me 3:56
5. Lowdown, Dirty Blues 8:06
6. Life Is Like Coffee 3:42
7. Blues Buffet 3:46
8. Little Sips 5:10
9. She’s The Sweetest Thing 6:10
10. deet, deet, deet 3:20

(JCP Records / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike