Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

holla moan

Već od prve milisekunde The McNaMarr Project udaraju direktno. A nakon što prođe 38 minuta i svih deset ponuđenih pjesama, ja sam na podu, na leđima i kreće odbrojavanje do ponovnog susreta s "Holla and Moan", nastupnim albumom izvrsnog australskog blues dua. 6. rujna duo je objavio album u vlastitoj režiji i uz globalnu radijsku promociju Franka Roszaka.

"Holla and Moan" sjajno su obilježili i snimili izvrsna pjevačica Andrea Marr, koja u svom grlu objedinjuje i spaja ono najbolje što nam dolazi od Betty Lavette i Tine Turner, te John McNamara, bez ikakve sumnje doista osobit blues glazbenik. Njegova se gitara i vokal sjajno nose sa snažnom osobnošću koju tako dobro nosi Andrea Marr. Kada se sve to posloži to vam, dragi moji, zvuči kao istinsko r&b ludilo.

Nema nikakve sumnje, "Holla and Moan" je izuzetna pjesmarica soula, bluesa, gospela i funk glazbe u kojima se itekako ističu sofisticirane vještine skladanja oboje glazbenika a njihova prezentacijska forma izaziva pozornost svih: i slušatelja i službenih kritičara, ali i drugih kolega glazbenika.

Budući da su osvojili australsku blues scenu, Andrea i John odlučili su ići dalje i neobično mi je drago što vam upravo iz tog razloga mogu prezentirati njihov glazbeni rad.

Tko je Andrea Marr? Ona je pjevačica sjajnih kvaliteta i sposobnosti i njezin dinamični, gospelom obojen vokal osvojit će vas zasigurno na prvo slušanje. Ona je dokaz da blues ne poznaje granice i iako je rođen na Jugu Amerike, on jednako dobro zvuči ako dolazi s bilo koje strane svijeta.

Ako ste malo više okrenuti ovom glazbenom izričaju onda znate da su do sada veliki svjetski uspjeh i priznanje postigli glazbenici koji dolaze iz daleke Australije, poput Sugarcane Collinsa, Davea Holea, Jimija Hockinga, Fione Boyes... a sada taj status ima i Andrea Marr.

John McNamara, čiji snažni korijeni gitare i soulfističan vokal stvaraju savršenu atmosferu i prosto se stapaju s Andreinim vokalom. Andrea i John izuzetno su cijenjeni u Australiji no sada su spremni ići dalje i uhvatiti se u koštac sa svjetskom blues scenom. Ekipa u studiju nije samo snimila bogati album; svi zajedno uspjeli su snimiti zaista briljantni soul i blues album. Svaka čast!

"Holla and Moan" svojom snagom, osjećajnošću i kvalitetom uvjerljivo osvaja broje radijske etere diljem svijeta. Svi koji vole poznati zvuk Memphis Soula i diva poput Arethe Franklin, Dine Washington i Ette James došli su na svoje. Andrea nevjerojatnom lakoćom i kontrolom iznosi svaku pojedinu pjesmu i samo traži prostor i mjesto gdje se može čuti njihova produhovljena glazba.

Preslušavajući album više puta postalo mi je jasno da jednostavno nema loše pjesme. Njihova ekspresivna prezentacija, raskošna glazbena podloga koju proizvodi odličan bend, kompletna produkcija i sva tehnička potpora učinili su da ovaj album zvuči tako dobro i jedinstveno!

PREPORUKA:
Po mom skromnom mišljenju, album "Holla and Moan" fenomenalnih The McNaMarr Project jedinstven je primjer kako se može iz daleke Australije osvojiti Amerika, koju znamo kao domovinu bluesa. Dragi moji poklonici bluesa, za to vam ne treba puno, "samo" osebujni i raspojasano baršunasti gospelom i soulom obojen vokal, suptilna i direktna gitara, odličan bend i istančani osjećaj za "Memphis Soul Sound & Blues". Ako ste uspjeli pokupiti sve to, na pravome ste putu da snimite sjajan album. Pokušajte i vidjet ćete da to i nije baš tako jednostavno . I stoga, bravo! bis! I hoćemo još!

Više o svemu možete saznati na:
www.frankroszakpromotions

Popis pjesama:

1. Holla and Moan/3:24
2. Missing You /3:33
3. Throwing Down a Little Love /4:12
4. History /5:02
5. Cry with Me /3:07
6. Keep It Rollin' /3:42
7. Can You Take the Heat /2:34
8. No More Chains /3:49
9. Something That's Real /3:49
10. Blues Brought Me Here /4:32

(Samostalno / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici