Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

joanne live

Ono što se zbivalo 11. kolovoza prošle godine u "Eugene's Home of the Blues" snimljeno je i tijekom veljače ove godine objavljeno vlastitim snagama a uz radijsku promociju ABIK Radio Pr. To je live album pjevačice Joanne Broh, a ako niste znali, cijela ova priča odigrala se u Mackovom restoranu i noćnom klubu.

Joanne Broh je pjevačica koja ima izuzetno puten vokal i poznata je po svojim raskošnim nastupima uživo. Jedna takva live priča odvijala se u Mackovom restoranu i noćnom klubu u veljači 2018. kada je sve snimljeno, a, evo, sada je dostupno svima koji žele biti dio ove odlične glazbene priče potpomognute izvrsnim glazbenicima (gitaristi Jerry Zybach i Garry Meziere, basist Bill Foss i Ed Pierce na bubnjevima, kojima se pridružuje Walter Herleman na usnjaku i kojeg čujemo u nekoliko pjesama).

Raspon žanrovskih stilova između bluesa i jazza Joanne Broh i pratećeg benda lijepo je prezentiran s vrlo soulfističnim pristupom prezentacijskoj formi. Istovremeno scenom puca vatrena, eksplozivna scenska energija. Da, ovaj live je prikladan prikaz cijele te njezine glazbene priče. Nastup nam pruža pjesme s prijašnjih studijskih albuma, ali tu su i njihove obrade pjesama Bobbyja Blanda, Willieja Dixona, Kansas Cityja, Joea McCoya i drugih.

Glazbena interakcija benda jasno je eksponirana, kako to i priliči glazbenim veteranima lokalne blues zajednice. Ta njihova interakcija snažno je prisutna u gitarističkom razgovoru Zybacha i Meziere. Poslušajte "Let's work on It" i sami se uvjerite kako to sjajno zvuči.

Nema nikakve dvojbe, Joanne Broh je puna energije, poznata po svom moćnom, soulfističnom glasu i izražene strasti tijekom svojih nastupa. Smatra se jednom od najboljih pjevačica bluesa i jazza. Joannin ekspresivan glas ispunjava mnoge emocionalne slojeve svake skladbe posebno. Ona je istinski pokretač i za nju nema loših i lošijih dana, uvijek je spremna da prodrma scenu, kao da je njome prošao potres!

PREPORUKA:
Album ''Live'' Joanne Broh jasno će vas pokazati kako bi to trebalo zvučati uživo, nema tu nikakve muljaže, sve je otvoreno, i svima ponuđeno na dlanu samo to treba ''kužiti''' i uzeti, posvojiti. Blues kao glazbeni stil je vrlo zahvalan za izvođenje uživo jer dozvoljava ogromnu širinu a Joanne i bend to itekako dobro koriste. Na vama je da se i sami uvjerite u ove moje tvrdnje. I stoga trk, što prije u nabavu a potom u miru preslušavanje i uživancija je zagarantirana.

Više o svemu saznajte na:
www.joannebroh.com
www.facebook.com/joanne.broh
www.garrymeziere.com
www.jerryzybach.com
www.howlindogman.com

Popis pjesama:

1. Stand Back (Live) 3:14
2. Wicked Cool (Live) 3:38
3. Kitchen Man (Live) 3:40
4. Blues Got a Hold of My Head (Live) 5:38
5. Why Don't You Do Right (Live) 3:32
6. Let's Work on It (Live) 3:55
7. Ain't Doin' Too Bad (Live) 4:25
8. Fall in Love (Live) 4:27
9. Wig Chalet (Live) 3:43
10. Black Cat Bone (Live) 4:14
11. I Don't Care Who Knows (Live) 3:14

(ABIK Radio Pr)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici