Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

arsen rain

Arsen Shomakhov ruski je glazbenik koji već dugi niz godina živi i radi u Kanadi, a trenutno je stacioniran u Vancouveru. Što se tiče njegova studijskog rada, prije samo pet dana, dakle, 6. rujna, objavio je u vlastitom aranžmanu novi studijski album "Rain City Blues", kojeg je producirao, snimio, miksao i masterirao Kid Andersen u svom studiju Greaseland.

Ovih deset autorskih skladbi itekako pokazuju koliko je Arsen "ufuran" u ovaj glazbeni stil. No, nikako nije njegov rob, s jednakim žarom i uspjehom on se snalazi u rock n' bluesu, R&B, r'n'r-u pa sve do uvijek nadahnutog jump-bluesa. Već dugo pratim i slušam ovog sjajnog gitarista, koji zapravo pretežira profinjeni jump i jazzy blues. Svojim gitarističkim rukopisom oslikava svoj zaista osobiti blues izričaj.

Nakon albuma "Dangerous" iz 2006. osjeća se strahovit napredak upravo u tom skladateljskom i aranžerskom segmentu. Arsen Shomakhov ne preže ni pred uporabom brojnih mu dostupnih glazbenih elemenata, bravura, utjecaja pa čak i modernih i trendovskih rješenja. Ako se za sve nađe prava mjera teško da se može promašiti. Arsen je itekako toga svjestan i pritom to koristi na izuzetno originalan način. Njegova svirka mora svakog tko imalo poznaje modernu glazbu u potpunosti zadovoljiti i, naravno, oraspoložiti, što je i glavna zadaća svakog albuma. Shodno tome, Arsen sigurno, lagano, samouvjereno i znalački svira na svakoj skladbi na albumu. Arsen i društvo dojmljivo plove odabranim temama koje su uvrstili na ovaj album. Pa, evo tko sve svira i pjeva na ovom albumu: Arsen Shomakhov (gitara i vokal), Kid Andersen (bas, Hammond, klavir, back vokali), Alexander Pettersen (bubnjevi), ​June Core (bubnjevi) te posebni gost Aki Kumar (usna harmonika).

Da, ova ekipa snimila je album "Rain City Blues" u najboljoj maniri jazzy/boogie & swing/blues jam sessiona pa vam ovih 34 minute prolete u trenu. Naravno, glavnu riječ vodi Arsen, koji kako svojom gitarom, tako i svojim vokalom daje onaj pravi štih albumu.

Svih deset skladbi sjajno zvuče, glazbenici daju ono što pravi blues znalci i traže i očekuju, a to je prava poplava plavičastih tonova i nevjerojatan ugođaj, koji iz pjesme u pjesmu samo raste i raste. Posebno bih vas uputio na otvarajuću "Full Time Lover " s Akijem Kumarom na "usnjaku", "Women And Whiskey", naslovnu "Rain City Blues", prpošnu "Bogaloo!", instrumentalne teme "Strolling In San Jose", "Three Arrows", i "Sitting On A Fence" te zatvarajuću kratku instrumentalnu bravuru "Hello Little Bird". To su čiste činjenice, a evo što o njemu govore i drugi:

"He can coax an impressive array of sounds and styles from his Fender Stratocaster"— Sean McDavitt, Guitar One Magazine

"Dynamic is a guitar-lover's delight of an album, one that stayed in the CD player of the Toronto Blues Society Society for a week."— John Valenteyn, Toronto Blues Society

"Shomakhov's strengths are his formidable guitar playing across the spectrum of blues and r&b styles, his songwriting and his knack for finding good obscure material to cover..."— DB, Downbeat

PREPORUKA:
Nema nikakve dvojbe, Arsen Shomakov je uzbudljiv, svestran umjetnik koji definitivno ima sve ono što treba ako ste u ovom filmu. Svi nama prihvatljivi stilovi bluesa, rocka i općenito "roots" glazbe, ovdje na albumu "Rain City Blues" doslovno eskaliraju!

Više o svemu možete saznati na:
www.arsenshomakhov.ca
https://www.facebook.com/arsenguitar
https://twitter.com/Arsen_07

Popis pjesama:

1. Full-Time Lover / 4:30
2. No More!/3:11
3. Sunset Beach / 3:12
4. Women and Whiskey / 4:14
5. Strolling in San Jose /3:09
6. Rain City Blues /3:48
7. Boogaloo! /3:08
8. Three Arrows /3:33
9. Sitting on a Fence /3:33
10. Hello, Little Bird /1:52

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici