Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

John Clifton In The Middle of Nowhere

Od prve milisekunde John Clifton predaje nam sav svoj ''blue feeling'' i doslovno nam ne dozvoljava da predahnemo. ''In The Middle of Nowhere'' novi je studijski album ovog sjajnog pjevača i svirača ''usnjaka'', kojeg je 19. travnja objavila izdavačka kuća Rip Cat Records uz radijsku promociju kalifornijske FRRP.

''Old School Blues'' Johna Cliftona nailazi na itekako snažan odjek slušateljstva i poklonika sve one glazbe koja ima dodirnih točaka s west coast i chicago bluesom, te onim poznatim stilom hard R&B-ja iz pedestih godina prošlog stoljeća. Istina je da se John sjajno snalazi u svemu tome i cijelu svoju glazbenu priču vodi ka savršenstvu i to publika itekako prepoznaje. Uz Joha i bend jednostavno se morate sjajno osjećati i upijati tu glazbenu priču, koja je izuzetno široka i u njoj se u ama baš svakom pogledu kompleta ekipa izvrsno snalazi. U gotovo 54 minute vaše tijelo tresu i drmaju izuzetno energični, snažni i 100% ciljani glazbeni udari!

11 skladbi od kojih je pet autorskih i šest obrada skladbi drugih glazbenika zapravo je dobitna kombinacija malo što još niste čuli pa potom ono što već jako dobro poznajete i tako sve do kraja albuma. Moram priznati da sam ugodno iznenađen onime što se nudi i to prvenstveno inovativnim aranžmanima, u kojima John i bend ne bježe od modernih glazbenih rješenja, bez obzira što na kraju sve zvuči tako staro i podsjeća na sve one velikane bluesa, koji su žarili i palili tijekom tog, moram to napisati, slavnog razdoblja ovog glazbenog žanra.

Album ''In The Middle of Nowhere'' logičan je nastavak njegovog vrlo uspješnog i hvaljenog prošlogodišnjeg albuma ''Nightlife''. A evo i ekipe koja je snimila ovaj album: John Clifton (vokali, usna harmonika, gitara), Scott Abeyta (gitara), Jake Finney (bas), Edward Fritz (bubnjevi, udaraljke), Bartek Szopinski (klavir) i John Shafer (tamborine, cowbell) – svi zajedno učinili su da se vrlo ugodno zabavljamo uz ovaj punuđeni nam glazbeni sadržaj. Pa i sam John kaže: "The new record is the live band, the guys who I play with every night,so it de nitely has more of a live feel to it."

PREPORUKA:
Nema filozoifije, pred nama je odličan blues album ''In The Middle of Nowhere'' Johna Cliftona uz koji će vam vrijeme proletjeti a na plesnom podiju dobro ćete se oznojiti. Dileme nema, na vama je da se odlučite i izaberete ili jedno dosadno popodne ili večer ili prava ''raspaljotka'' u kojoj ćete ostati bez daha!

Više o svemu saznajte na:
www.johncliftonmusic.com
ripcatrecords.com/music-john-clifton-in-the-middle-of-nowhere
open.spotify.com/album/2fx6L7vtiasy2pYj5xJ0Jn
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. I’m Leaving You Baby (3:15)
2. In the Middle of Nowhere (4:01)
3. If it Ain’t Me Baby (5:18)
4. Cool Spot in Hell (5:51)
5. Poor Boy (3:22)
6. Keep it Clean (5:03)
7. Junkie Woman Blues (4:19)
8. Four Years Ago (4:33)
9. Ain’t Spending No More Money (6:11)
10. So Tired I Could Cry (7:39)
11. Honky Tonk Night Time Man (4:03)

(Rip Cat Records / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike