Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Brett Spaulding

Brett Spaulding & The Psychic Spies tijekom travnja ove godine preko Sarah French Publicity cijelom svijetu predaju svoju glazbenu priču u vidu studijskog albuma "Livin' To Play". Kada sve oko izdanja albuma radite sami, to doista nije niti malo lagan posao, dapače, na leđima nosite ogroman teret i vaša priča će uspjeti samo ako se vraški dobro poklope brojne stvari.

Spaulding je započeo ovu svoju priču s basistom Chadom Holtzmanom i njih dvojica su radili od demo snimaka pa sve do kompletnog albuma "Livin ’To Play". A Psychic Spies su: Chad Holtzman (gitara, bas i back-up vokal), Brent Wright (slide gitara i back up vokal), Stephen Fletcher (klavijature) i Emmet VanEtten (bubnjevi, udaraljke i vokal). Brett i ova ekipa odradili su odličan posao i u gotovo 33 minute dali su nam razloga da se usredotočimo na njihov novi studijski album.

To je projekt koji u sebi nosi devet odličnih skladbi u kojima se osjećaju utjecaji i glazbeni elementi mnogih poznatih glazbenika, od, recimo, The Beatlesa, preko Steely Dan, pa sve do The Foo Fightersa i SR Vaughana. Odlični sinkopirani ritmovi, ekspresivna gitara i opori vokal već je prokušana formula i da, ona je dobitna ako znate posložiti priču. Brett i društvo to su učinili itekako efektno, znalački i s puno mjere.

I stoga, Brett Spaulding & The Psychic Spies nude nam odličnu svirku i puno energije i sjajne osobnosti. "Livin 'To Play" sastoji se od devet autorskih skladbi, koje svojom strukturom plijene pozornost slušatelja i u toj fuziji i sinergiji mnogih glazbenih elemenata gdje se u svojoj snazi nalaze i susreću ali i efektno prožimaju rock, blues, funk, R&B i pop. Tu bih svakako valjalo istaknuti sljedeće skladbe: naslovnu "Livin 'To Play", "Can't Stop","Waiting", "City Walls" i "Every Day".

PREPORUKA:
O svemu sam Brett Spaulding kaže: “We were trying to go for simple but sophisticated. We also just followed our hearts and went where the music took us. If a mistake was made, but you could hear something cool in it, it got shaped into a part instead of erased as an error.”

Upravo tako treba i slušati i prihvaćati ovaj album, koji je daleko od nekog čistog bluesa, ali na tom je tragu u svojoj osnovi, uz svekoliku nadgradnju. No, ako ste otvoreni za slušanje glazbe, ako ste otvoreni za nove izazove, ne gubite vrijeme već potražite "Living To Play" Bretta Spauldinga & The Psychic Spies i pred vama je odličnih pola sata istinske uživancije!

Više o svemu saznajte na:
www.sarahfrenchpublicity.com/single-post/2019/05/29/Brett-Spaulding-The-Psychic-Spies-Livin%E2%80%99-To-Play?platform=hootsuite
soundcloud.com/brett_spaulding_and_the_psychic_spies
open.spotify.com/artist/1fy3MtI1l0pW7bKtDIggcw
soundcloud.com/brett_spaulding_and_the_psychic_spies

Popis pjesama:

1. Livin' to Play 3:47
2. Driveby 4:08
3. The Ride 4:18
4. Can’t Stop 4:06
5. Waiting 2:24
6. The Lucky One 3:50
7. City Walls 3:31
8. Everyday 3:11
9. Little Differences 3:04
*Sve pjesme su napisali i producirali : Brett Spaulding i Chad Holtzman

(Sarah French Publicity)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike