Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ruf25

Dana 14. lipnja datum je službenog izlaska dvostrukog albuma "25 Years Anniversary Ruf Records" za Europu i Ameriku. Prije 13 godina obilježeno je 12 godina rada i djelovanja ove njemačke blues izdavačke kuće. Zašto baš 12 godina, zašto ne 10? E pa 12 je magičan broj kad je u pitanju Thomas Ruf. Godina ima 12 mjeseci, Thomas je rođen 12. prosinca 1965., postoji 12 astroloških znakova u zadivljujućem "krugu života". No, priča ide u sredinu devedesetih, kada je vrlo skromno ali s velikim očekivanjima i željama Thomas Ruf pokrenuo Ruf Records. Pa evo kako ide priča...

Ruf Records je započela svoj rad i djelovanje 1994., dakle, prije 25 godina. Da bi se dostojno obilježio ovaj jubilej izdavačka kuća Ruf Records objavljuje dvostruki CD i DVD box, koji nam donosi dvije glazbene priče.

Naime, CD ima svoju priču u kojoj nam nudi poznata i etablirana imena, ali i nove, mlade snage koje ovoj kući donose "svježu krv". Osobno, izuzetno sam ponosan što je među svim ovim imenima svoje mjesto našla i naša Vanja Sky. To je samo dokaz više koliko našu Vanju uvažavaju izvan granica Hrvatske. Da, istina je, čovjek je velik onoliko koliko je skroman i osjetljiv na druge.

Na oba diska imamo odlične skladbe i one čine izuzetan izbor pjesma s albuma koji su obilježili izdavačku aktivnost ove njemačke diskografske kuće. A svaki imalo bolji poznavatelj bluesa zna da je pred njim raskošan materijal koji vrijedi i slušati a istovremeno sve je podjednako zanimljivo i atraktivno.

U proteklih 25 godina Ruf Records donosi i nam doista impresivnu paletu glazbenika i njihovih glazbenih dijela. Jednako tako u ovom vremenskom razdoblju bilo je značajnih turbulencija u svakom pogledu i što se tiče izvođača izdavačke kuće Ruf Records, ali i općenito rock n' blues scene. Naime, u samim počecima nisu se baš previše izvođači "grebli" da bi snimali za novu diskografsku kuću. No, kada se istoj pridružio legendarni Luther Allison, mnogi koji znaju o kome se radi i štuju njegov rad jednostavno nisu željeli propustiti prigodu biti na istom brodu s ovakvim majstorom bluesa. Dakle, stvorena je platforma na kojoj su se nastavili razvijati neki od najsjajnijih talenata u Americi, Velikoj Britaniji, Europi i šire, no uvijek i istovremeno zadržavajući svoju samostalnost i gotovo zastrašujuću osobnost i duh. Upravo na tome naveliko radi sam Thomas Ruf čija vizija nije samo puka fikcija, već se iz dana u dan dokazuje, i ta ideja evoluira i svakim danom postaje sve snažnija. U protekla dva desetljeća Thomas i njegov tim predanim radom uspjeli su se etablirati na svjetskoj blues sceni.

Uspjeli su postati traženo ime, diskografska kuća, koja svoje klijente privlači svojom tradicijom i odnosom prema izvođačima. Sve to naravno, donosi im brojna priznanja i nagrade.

PREPORUKA:
Namjerno ne želim nabrajati imena izvođača koji su se našli na "25 Years Anniversary Ruf Records". Jednako tako odmah želim pojasniti da je ova njemačka diskografska kuća pod svoj krov dovela one glazbenike koji su sastavni dio ove glazbene priče uključujući legende bluesa, supergrupe, etablirana imena, ali i izuzetne mlade, sjajne glazbenike pred kojima su tek velike stvari, albumi i karijere. Svi oni znalački su raspodijeljeni na CD i DVD i kao takvi na vrlo direktan i impresivan način pokazuju koliko je jaka Ruf Records. Sam album je pravi izbor i vjerujte da vam garantira vrhunski blues doživljaj. Uostalom... provjerite, pogledajte i poslušajte... obavezno!

Više o svemu možete saznati na:
www.rufrecords.de
https://www.facebook.com/RufRecords/

Sadržaj izdanja:

CD:
1. Ally Venable: Texas Honey
2. Jeremiah Johnson: Straitjacket
3. Bernard Allison: Backdoor Man
4. Samantha Fish: Chills & Fever
5. The BB King Blues Band: Low Down
6. Big Daddy Wilson: Deep In My Soul
7. Mike Zito: First Class Life
8. Vanja Sky: Hard Working Woman

10. Michael Lee: Weeds
11. Ina Forsman: Get Mine
12. Victor Wainwright: Boogie Depression
13. Katarina Pejak :She’ s Coming After You
14. The Ragtime Rumours: Faker

DVD:
1. Thorbjørn Risager & the Black Tornado: If You Wanna Leave
2. Dana Fuchs: Bliss Avenue
3. Royal Southern Brotherhood : Moonlight Over The Mississippi
4. Joanne Shaw Taylor: Diamonds in The Dirt
5. Oli Brown: Here I Am
6. Katarina Pejak, Ina Forsman, Ally Venable: The House Is Rocking
7. Mike Zito, Vanja Sky, Bernard Allison: Low Down And Dirty
8. Big Daddy Wilson, VanessaCollier, Si Cranstone :Country Boy Soul/Medley
9. Ina Forsman; Layla Zoe, Tasha Taylor: Honky Tonk Woman
10. Laurence Jones, Christina Skjolberg, Albert Castiglia : Join Me On The Blues Caravan
11. Canned Heat: So Sad (The World’s In A Tangle)
12. Luther Allison: Living In The House Of Blues

(Ruf Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike