Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Grady Champion Steppin In

Novi studijski album Gradyja Championa, "Steppin' In: A Tribute To Z.Z. Hil" objavljen je 26. travnja preko Malaco Music Group, a uz radijsku promociju memfiške Blind Raccoon. I da, istina je, valjalo je toliko čekati.

Sjajni pjevač, harpist i gitarist teško da je mogao "fulati". Naravno, Grady je na svom 11. studijskom albumu odao počast Arzellu J. Hillu (1935.-1984.), daleko poznatijem kao Z. Z. Hill. Sjajan blues glazbenik, pjevač koji dolazi iz Teksasa a poznat je po svojim radovima za izdavačku kuću Malaco Records i to posebno po albumu Down Home (1982.) gotovo pune dvije godine bio je na vrhu Billboardove soul top ljestvice. Otvarajuća pjesma "Down Home Blues" bila je proglašena za najbolju blues pjesmu 1980. Z.Z.Hill je dao značajan doprinos fuzioniraju različitih glazbenih stilova a osobito je na vrlo impresivan način spajao soul i blues, ali i druge moderne glazbene forme i ritmove afroamerikanaca.

Gardy Champion doista sjajno izvodi pjesme Z. Z. Hilla a u tome mu pomaže odlična ekipa glazbenika: Willie Wesley (gitara), Frederick Demby (bas), Sam Brady (klavijature) i Edward Rayshad Smith (bubnjevi), uz goste, među kojima su IBC pobjednik Eddie Cotton, The Jackson Horns i back vokali Jewel Bass i Lahlah Devine. Nema nikakve sumnje, ova odlična ekipa ponudila nam je doista odličan i nadasve dojmljiv album.

Grady Champion je albumu dao svoj obol i pečat u punom smislu te riječi. Kada pišem o njemu ne znam što bih prije istaknuo: njegov osebujni i snažni vokal, nadahnutu svirku ili kompletni ugođaj albuma. Svojom autentičnošću Champion svrsishodno gradi svoj glazbeni izričaj, vodeći računa pri tome da je doživljaj slušatelja upotpunjen i kompletan.

Kao najmlađe od 28 djece odrastao je u Cantonu na farmi izvan Jacksona; od najranije dobi upoznao je što znači teški i naporni rad. U dobi od 8 godina pjevao je u crkvi, s 15 seli u Miami, da bi se u adolescentnoj dobi vratio u Mississippi. Prije profesionalne glazbene karijere Champion je trenirao boks, radio je kao DJ te još neke druge poslove prije nego što je snimio svoj nastupni album.

Svojim originalnim pristupom i potpuno drugačijim osiguranjem svojeg glazbenog izričaja Champion kao skladatelj, gitarist, pjevač i harpist na jedinstven i originalni način prezentira taj svoj blues. Možda ga je najbolje opisao David Whiteis iz Chicago Readera, koji za Gradyja kaže: 'His greatest strength is his voice, a tough, raspy mix of youthful swagger and wounded weariness …He’s one of the most eloquent blues songwriters coming up today, making music that combines emotional depth and unrestrained celebration.'

Grady Champion pobjednik IBC-a za 2010. i on sam kaže da je to nešto najbolje što se dogodilo njemu i bendu. Naravno da je kao i mnogi drugi mladi glazbenici Grady puno i dugo radio, te na taj način dostignuo status i razinu kada nastup postaje igra, ali "vrlo ozbiljna" igra. Samo takvim pristupom i uz još mnogo poklopljenih elemenata i slučajnosti možete pobijediti.

Biti najbolji na IBC-u u Memphisu donosi prije svega jedan drukčiji tretman, poglavito diskografskih kuća, promotora i tome slično. Jednako tako pojačava se studijska aktivnost, tu su potom brojni pozivi za razne festivale i nastupe, dakle višestruko se otvaraju moguće opcije daljnje afirmacije i napredovanja u ama baš svakom segmentu profesionalnog razvoja karijere.

Povratak iz Memphisa u grad Canton u Mississippiju bio je više nego fascinantan. Dobili su ključeve grada a 3. listopada proglašen je danom Gradyja Championa. Naravno, nisu samo stanovnici Cantona prepoznali njegov uspjeh već i brojni ljudi na državnoj razini. Sreća, ponos i velika radost ispunila su bića Gradyja i benda. Najveća nagrada bila mu je kada je upoznao gospođu Willieja Dixona te kada je dobio priliku da zapjeva u staroj zgradi legendarne Chess Records, gdje su brojni njegovi heroji izvodili svoj blues prije njega. Doista, kako i sam Grady kaže: "…things just couldn't have gotten any better than that!".

PREPORUKA:
Zadovoljstvo i bol, patnja i samoća, uskrsnuće i vjera u novi život, nadahnuće su glazbenom biću Gradyja Championa, koju možemo upiti s albuma "Steppin' In: A Tribute To Z.Z. Hil". Svi vi koji volite i crpite snagu iz bluesa, na pravome ste mjestu. Slobodno se opustite i krenite u istančan svijet, koji tako realistično i jednostavno stvara i prezentira ovaj sjajni blues umjetnik.

Više o svemu možete saznati na:
www.gradychampion.com
www.facebook.com/gradychampion1
www.myspace.com/gradychampion
TW: @gradychampion
IG: www.instagram.com/gradychampionmusic/
Amazon: www.amazon.com/Steppin-In/dp/B07QLB71HJ
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/steppin-in-a-tribute-to-z-z-hill/1458915521
Spotify: https://open.spotify.com/album/58bXBHv6JD3Q6MXZvumA84?si=0V-NTFdQTbSi0yW_5pSj4Q
Pandora: www.pandora.com/artist/grady-champion/steppin-in-a-tribute-to-zz-hill
http://www.cdbaby.com/Artist/GradyChampion
www.earwigmusic.com
www.superdonestop.com
www.bdcdistribution.com
http://blindraccoon.com/clients/grady-champion/
VIDEO: YT Channel: www.youtube.com/channel/UCo8MPJmU8koZaUb4lpcLoIw

Popis pjesama:

1. Down Home Blues 4:26
2. Shade Tree Mechanic 2:56
3. Someone Else Is Steppin' In 3:38
4. Bump and Grind 4:15
5. I'm a Blues Man 3:39
6. Open House At My House 4:43
7. Who You Been Giving It To 2:58
8. Three Into Two Won't Go 2:53
9. Cheating In the Next Room 3:36
10. Right Arm For Your Love 3:31
11. Everybody Knows About My Good Thing 4:25
12. When It Rains It Pours 3:33

(Malaco Music Group / Blind Raccoon)

Izabrana diskografija:
Goin' Back Home/ Gradyshady/1998
Payin' for My Sins/ Shanachie/1999
2 Days Short of a Week/ Shanachie/2001
Back in Mississippi Live at the 930 Blues Cafe/Earwig/2010
Dreamin’ /GSM Records/ 2011
Tough Times Don’t/ Grady Shady Music /2012
Bootleg Whiskey /Malaco/2014
One of a Kind /Malaco/2016.
Steppin’ In, is A tribute to Z.Z. Hill/ Malaco/2019

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici