Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Born A Sinner

"Born A Sinner" studijski je album Judy Mangini, koja djeluje pod umjetničkim imenom Judy Sings the Blues. 18. svibnja prošle godine album je ugledao svjetlo dana i produciran i objavljen je vlastitim snagama.

Judy Mangini izuzetna je pjevačica apsolutno nevjerojatnih glasovnih sposobnosti, koja radi i djeluje u blues n' rock bendu Judy Sings The Blues, kojima je ovo nastupni album, na kojem nam doista nadahnuta ekipa nudi osam autorskih pjesama i dvije obrade, a sve zvuči i djeluje doista impresivno!

Četvorka u sastavu Eric Zoeckler (gitara), impresivna ritam sekcija Carl Thompson (bas) i James Sudimak (bubnjevi) te Judy Mangini (vokal) predstavila se u apsolutno izvrsnom stanju i izdanju u nevjerojatno dojmljivoj prezentacijskoj formi. No, u tome su im pripomogli gostujući glazbenici: Cody Leavel (saksofon na šest pjesama), Dan Long (klavijature na pet pjesama), zatim Ken Windle (gitara u pjesmi "Help Me"), te Lin Doughten (gitara u pjesmama "Fever", "Born A Sinner" i "Tricks"). Teško je uopće razdvojiti što je bolje, efektnije: glazbeni predlošci ili svirka ili pak topao, snažan i izrazito eksplicitan vokal Judy Mangini.

"Born A Sinner" je vrlo zanimljiv album, u kojem se prožimaju moderni blues-rock s izraženim rock temeljima (Alan Parsons Project, Led Zeppelin, Deep Purple). Ma zapravo tu doista greške nema! Zanimljiva ritam sekcija, izvrsne gitare i nadasve osebujni vokal daju nam velikog razloga za zadovoljstvo. Naime, čini mi se da ovaj bend ima itekako svijetlu budućnost.

PREPORUKA:
Netko će kazati, nije baš to čisti blues album, iako blues jasno podupire veći dio materijala. Ali ako su vaši ukusi okrenuti tradicionalnom blues-rock izričaju onda doista nema frke! Na dobrom ste mjestu i dobit ćete dobru, odličnu i bogatu porciju rocka i funka i svakako ćete željeti ovaj album slušati ponovno te, naravno, plesati na njegove zarazne ritmove.

Više saznajte na:
www.judysingstheblues.com
https://www.facebook.com/public/Judith-Mangini
https://www.facebook.com/JudySingsTheBlues/...born-a-sinner/1...
https://soundcloud.com/judy-sings-the-blues
https://itunes.apple.com/us/album/born-a-sinner/1395439322

Popis pjesama:

1. My Name Ain't Baby/3:13
2. Until That Suckers Dead/3:29
3. Fever/4:34
4. I Like the Way/3:17
5. Born a Sinner/4:05
6. Tricks/5:29
7. Help Me/3:50
8. Dirty Girl/3:18
9. He Loves Me He Loves Me Not/4:54
10. Sinners Prayer/3:51

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike