Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

headline

Ova glazbenica dolazi nam iz Sydneyja, iz Australije, i moram priznati da sam doista sretan što sam jedan od rijetkih koji u ovom dijelu Europe promovira već po drugi put ovu nadahnutu glazbenicu i njezin bend. Njezin novi studijski album, "Headline", objavljen je u vlastitom aranžmanu 15. travnja i ponovno samo zahvaljujući upravo samoj Kate imam prigode čuti što nam to nudi ova odlična glazbenica.

Kate Lush i njezin bend isporučuju nam 11 novih pjesama s doista "punim zvukom". Na albumu čujemo razigrani, ritmični i soulom ozračen R&B te poticajni funk sa sjajno iskorištenim "bluesističnim" osnovama i temeljima. Molim vas lijepo, samo poslušajte skladbu "Jackson" i čut ćete kuda stvari idu. Nevjerojatno, bogato impresivno i strahovito plesno iskustvo, koje će vas slomiti svojom udarnom energijom. Još kada vam napišem da neke slide dionice "isfurava" gitaristička legenda Dave Hole... Mnogi će načuliti uši i krenuti u potragu. Pored toga, na četiri skladbe priključuje se bendu puhačka sekcija, koja daje svu onu dubinu i punoću zvuku na ovom albumu.

Sljedeća tema koja me ruši je "Weakness", pjesma s jasno izraženim stavom, strukturom i, naravno, funkom. Ponovo na slideu raspojasano "drma" Dave Hole i sve se trese! Tu je i vrlo nadahnuta "You Already Knew", gdje na gitari ovaj put čujemo Matta Robertsa. Pjesma "Fall Down Seven Times" doista ima onu "neku posebnu" priču. Vrijedi je čuti nekoliko puta za redom i vjerujem da ćete se i sami uvjeriti u ovo što pišem.

Kateina nadahnuta glazbena priča puna je ponajboljih elemenata onoga što rade i što su radile velike glazbenice poput Susan Tedeschi, Bonnie Riatt ili pak Arethe Franklin. Svi znamo o kakvim se glazbenim stilovima radi, a Kate je sve to znalački spojila i ovih 11 pjesama koje je snimila na novom albumu zaista izuzetno snažno i poticajno djeluju na sve koji su ga slušali. Svojom upečatljivošću, iskrenom prezentacijskom formom i snažnim, vibracijama Kate Lush i njezin KLB nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Snažni su pritom glazbeni utjecaji šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća, a to je svakako glazbeno razdoblje koje je bilo jedno od najplodnijih uopće u povijesti moderne glazbe. Činjenica je da upravo to razdoblje još uvijek ima snažan utjecaj na glazbenike svih generacija i da će tako vjerojatno biti i ubuduće. To je dobro kada se radi o inovativnim autorima, koji ne kopiraju već te vibracije koriste kao platformu za svoje, nove glazbene ideje i stvaralaštvo. To je zapravo jedini i pravi put i to doista treba zdušno podržati.

Kate Lush Band su na tom putu i to čine nevjerojatno efektno i atraktivno. Slušajući album "Headline" baš taj doživljaj i takav način glazbenog rada, slušateljstvo bezuvjetno prepoznaje i zdušno podržava. Drago mi je da i sam mogu, eto, na ovaj način pridonjeti popularizaciji i potpunoj afirmaciji ove glazbe i umjetnika koji je tako dobro i iskreno izvode!

PREPORUKA:
Moram priznati da sam preslušavajući "Headline" The Kate Lush Banda i sam osjetio "to nešto" što će sve nas osvajati na "prvo slušanje". Kate izvrsno i nadahnuto pjeva, cijela priča iz pjesme u pjesmu ekspanzira a bend doista ozbiljno, iskreno i predano svira i izvodi tu svoju originalnu glazbenu priču.

Više saznajte na:
www.katelush.com
www.katelush.bandcamp.com
www.facebook.com/katelushbandpage/posts
https://soundcloud.com/kate-lush
http://www.reverbnation.com/katelush1
http://www.cdbaby.com/Artist/KateLush
https://www.instagram.com/katelushband/
Ashley Swinfield Management – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sally Green PA – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. Headline 03:59
2. If You Don't Like It 03:41
3. Jackson 03:41
4. Goodbye To The Rain 04:28
5. Rock That Won't Roll 03:47
6. Weakness 03:58
7. You Already Knew 03:36
8. Fall Down Seven Times 03:56
9. One Heart To Break 04:06
10. How Will I Hold Out 03:43
11. Sanctuary 03:28

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike