Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

History Rhymes

Dana 26. travnja izdavačka kuća Out of the Past Music uz radijsku promociju Blind Raccoon predstavljaju album "History Rhymes" dvojca Stevea Howella & Jasona Weinheimera. Evo o čemu se radi...

Poklonici bluesa, a osobito oni koji vole smireniji blues izričaj, opuštene gitare bez pretjeranih "štoseva", mogli bi doći na svoje. I mada se ovdje radi o country bluesu Steve Howell i Jason Weinheimera pokušavaju nam predočiti svoje viđenje bluesa uz korištenje minimalnih tehničkih mogućnosti i dostignuća.

Naime, kao i svaki slušatelj, i ja uvijek očekujem da će određena pjesma ili album izazvati kakvu-takvu reakciju u meni i na svu sreću to se ovdje i dogodilo.

Steve Howell nije tako mlad, rođen je 24. listopada 1952. u Marshallu, u Teksasu, i to bi već trebala biti značajna činjenica kada se radi o prezentaciji bluesa. Njemu pridruženi Jason vrlo suptilno i gotovo neopaženo priklonio se onome što radi Steve.


Steve Howell bez sumnje je inspiriran ostavštinom tradicionalnog bluesa ali i country i ostale "roots" glazbe Amerike. Blind Lemona Jefferson, Rev Gary Davis, Huddie Ledbetter i Bukka White samo su neki od njegovih heroja, koji su svojim pjesmama oplemenili ovaj album.
Nema nikakve dvojbe, Steve Howell i dalje ustraje na svom putu, na svojim težnjama da njegova prezentacijska forma ima snažnijeg odjeka kod publike, da sve dobije veću i višu razinu dojmljivosti i lagane percepcije upravo takve prezentacijske forme.

Za svoj novi album Howell se ponovno udružuje s prijateljem Jasonom Weinheimerom tekstopiscem i basistom. I oni snimaju čak 12 skladbi za ovaj album, koji u svojoj prvotnoj nakani ima za cilj pokazati; da je glazba ogromno područje, koje zahtijeva permanentno istraživanje cijeli život. Album "History Rhymes" istinski je dokaz ogromne vrijednosti i značaja kulture američkog juga, gdje je nastao i gdje se rodio: jazz, blues, gospel, country i rock & roll.

PREPORUKA:
Ovo je uistinu divan glazbeni izlet, to je album, koji će vjerojatno privući ljubitelje kvalitetnog, opuštenog akustičnog bluesa u svom najboljem izdanju.

Steve Howell i Jason Weinheimer svojom prezentacijskom formom na albumu "History Rhymes" svemu tome dali su neki novi smisao.

“Howell studiously learns the history of the songs and the artists he covers to deliver honest and faithful versions that blend all of his musical interests.” – tvrdi Living Blues

Više možete saznati na:
www.stevehowell.ws
www.facebook.com/steve.howell1
www.myspace.com/stevehowellmusic
www.youtube.com/channel/UCKKr6a4bPOdlwVzMUz6c2Ww
www.amazon.com/History-Rhymes-Howell-Weinheimer-featuring/dp/B07PXD8XYF
www.blindraccoon.com/clients/steve-howell-jason-weinheimer/

Popis pjesama:

1. There’ll Be Some Changes Made
2. Blues In The Night
3. Shuckin’ Sugar
4. Jack Of Diamonds
5. Frosty Morn
6. If I Had My Way
7. Everybody Loves My Baby
8. You Don’t Know Me
9. I Got A Right To Sing The Blues
10. Texas Rangers - The Falls Of Richmond
11. Titanic
12. Pine Bluff, Arkansas

(Out of the Past Music / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike