×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2007/10/08/tsb.jpg, images/SGrecenzije/2007/10/08/tsbmala.jpg, Tyler Dow Bryant - Born In Texas, Left} Zaista sam posebno radostan i ugodno iznenađen kada imam prigodu predstaviti ovako dobar i izražajan blues album poput albuma Born In Texas, kojeg je ove godine ili točnije 5. svibnja objavila izdavačka kuća Ernie Ball/Music Man.AlbumBorn In Texassnimio je nama totalno nepoznat mladić, dječarac koji ima nepunih 16 godina i zove se Tyler Dow Bryant.

Ovaj mladić albumomBorn In Texasjednostavno je rekao sve o sebi.Da, on nedvojbeno prezentira energični i naelektrizirani Texas Blues. Kada je u pitanju progradacija njegovog glazbenog stila tu jednostavno dileme nema,Tyler Dow Bryantizvodi blues u najboljem maniru prokušanih Texas blues mahera. Svojom mladošću plijeni pozornost, no kada ga čujete, onda sve to poprima dublji i efektniji smisao.

Nakon početnog preslušavanja stječe se dojam vrlo izražene tzv. sheme u bluesu,no kada više puta preslušate album, morate priznati da ni improvizacija nije zanemarivi dio albuma. Tyler ničim ne spori svoju mladost i želju da pokaže koliko je dobar u toj svojoj mladosti. S druge pak strane, tu su zaista bogata produkcija i jako dobro osmišljeni aranžmani koji dodatno podebljavaju sve ono što jednoj kompoziciji treba.

Posebno me oduševilo kako taj mladić rješava ono što je u bluesu najteže, kako dati nešto novo i zvučati drugačije. Mislim da je to Tyleru uspjelo na obostrano zadovoljstvo, kako njega samog, tako i svakog onog tko će uspjeti poslušati ovaj odlični blues album.

Kada su u pitanju mladi i talentirani blues glazbenici, koji spadaju pod okrilje blues fondacije Roberta Johnsona, Steven i Michael Johnsonpredstavili suTylerakao najveću nadu mladih blues umjetnika u 2007. godini.

Ako će Tyler nastaviti svoju karijeru u ovom smjeru, mogao bi za dvadesetak godina biti jedan od ponajboljih mladih blues gitarista 21. stoljeća. Nadam se da ću imati prigode svjedočiti o uspjehu ovog mladića. A eto kada se samo prisjetim mladih bluesera poput Jonnyja Langa i K.W.Shepherda, koji su bili predvodnici tzv. skateboard blues generacije, eto danas ti glazbenici više ipak nisu djeca i njihova glazba, njihov blues afirmirao ih je u potpunosti. Osobno, isto to želim Tyleru Dowu Bryantui to svim srcem.

PREPORUKA:
Ovakvog mladog glazbenika uvijek ću podržati, promovirati i učiniti ću sve da mu na bilo koji način pomognem, kako bi dobio ono što zaslužuje.

Tyler Dow Bryant snimio je svoj nastupni albumBorn In Texas, svi vi koji volite Texas blues, svi vi koji volite jednostavnost, energičnost i ritmičnost, nemojte dvojiti ni sekunde, nego posvetite svoje vrijeme ovom mladiću i njegovom nastupnom albumu Born In Texas.

Više o svemu možete saznati na:
http://zinhof.blog.hr/

Popis pjesama:

01. Mother In Law Blues
02. Big Legged Woman
03. Poor White Boy Blues
04. Funky Little Sweet Thang
05. Talkin" Woman Blues
06. Parchman Farm
07. Fair Enough
08. Have I The Right
09. Texas Shuffle
10. Walkin" Blues
11. Born In Texas (Houston Blues)
12. Let Your Love Shine Through