Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

sean welcome

Za mene osobno Sean Chambers nije nikakva nepoznanica, do sada sam objavio nekoliko osvrta na njegove albume. Prije samo dva dana objavljen je preko American Showplace Music njegov novi studijski album "Welcome To My Blues". Već sam opis koji nam daje Jerry Shriver iz USA Today dovoljno direktno vam govori sve: Guitarist Chambers achieves the distinctly American blues/soul/country/rock sound that the Stones used to aspire to long ago.

U tom ozračju je gotovo 47 minuta koje svojom nadahnutom glazbom ispisuje Sean Chambers (gitara i vokal) uz sjajnu ritam sekciju koju čine Moe Watson (bubnjevi, back vokali) i Todd Cook (bas gitara). Pored njih tu je i nevjerojatni John Ginty (Hammond B3, klavijature, udaraljke i bubnjevi), te gostujući Jimmy Bennett (slide gitara i back vokali). Ma da, ova ekipa odradila je doista "strašan" posao u studiju.

Moram priznati da sam se zaista jako razveselio kada mi je "Welcome To My Blues" došao u ruke sa svojih jedanaest skladbi koje će po svojoj vokaciji i namjeni mnoge ljubitelje rock n' bluesa zadiviti svojom kvalitetom i efektnošću. Već od prve, naslovne pjesme, jasno vam je da Sean i bend neće ništa drugo niti pružiti, osim odlične svirke, vrhunskog ugođaja i nevjerojatnog pumpajućeg ritma.

Ovaj sjajni gitarist je od 1989. do 2003. nastupao s legendarnim Hubertom Sumlinom i upravo u tom razdoblju britanski "Guitarist magazine" prozvao je Chambersa "One of the Top 50 blues guitarist of the last century." To nikako nije mala stvar, treba se tu ugurati, to nikako nije mala i beznačajna stvar, dapače! To nam izravno govori koliko je ovaj gitarist tijekom godina napredovao i postao doista respektabilno blues ime na svjetskoj blues sceni.

Album je producirao Stephen Schiff, dok je snimanje, miksanje i masteriranje odradio nitko drugi doli Ben Elliott. To je čovjek koji je radio pored ostalih s Claptonom, Richardsom, Billyjem Gibbonsom i Lesliejem Westom. Ben doista zna svoj posao i radi ga izuzetno dobro i nadahnuto. Sean i ekipa samo su mu predali svoju glazbu i na kraju sve je ispalo nevjerojatno dobro, inervirajuće i potpuno koncizno i predano ovom uvijek raspaljivom rock n' bluesu.

Seana Chambersa pratim već dugi niz godina i iz albuma u album njegovi materijali stalno iskazuju nevjerojatnu kvalitetu i napredak u svim segmentima njegovog glazbenog bića, što me doista veseli i drago mi je da je svojim predanim radom i glazbom dobio svoje zasluženo mjesto na blues sceni.

Sean Chambers je svoje glazbene korijene posložio spajajući različite utjecaje svojih glazbenih uzora, kao što su Freddie i Albert King, BB King, Howlin Wolf, Jimi Hendrix i Muddy Waters, pa do neizbježne infiltracije glazbenim idiomom Stevieja Raya Vaughana, Johnnyja Wintera i Billyja Gibbonsa, a potom je jasno da sve to samo dodatno pojačava ukupni glazbeno-scenski doživljaj. U Seanu svi ovi spomenuti glazbenici dobili su beskompromisnog sljedbenika i štovatelja, a jednako tako on je ključni nastavak onoga što su i oni sami godinama gradili i stvarali. Svi oni objedinjeni dali su 'strašni' spoj u samom Seanu Chambersu i njegovom pratećem bendu.

Ovih jedanaest tema itekako pokazuju Seana u njegovom najboljem izdanju a to je ono kada je u potpunosti predan rock n' bluesu. Osobno, sviđa mi se ovakav slijed u radu ovog meni posebno odgovarajućeg glazbenika.

U svakoj pojedinoj pjesmi dominira njegova gitara, ali ona je itekako "ufurana" u kompletni zvučni zid, koji ovoj ekipi daje neku posebnu, meni nevjerojatno zanimljivu notu. Od prve skladbe pa nadalje, Sean i bend odzvanjaju strašnim, modernim ozračjem i neprikrivenom energijom i dinamikom. Taj nevjerojatno eksponirani "feeling" osvaja apsolutno svakog tko nabavi i posluša ovaj njegov novi studijski album. Izdvajati neke od deset ponuđenih tema bilo bi doista neumjesno, jer cijela priča ide od početka od prve, naslovne "Welcome To My Blues" pa do zadnje "Riviera Blue" i baš tako treba i slušati ovaj album.

Taj i takav album ukazuje nam da je Sean Chambers apsolutno izvrsni glazbenik koji svom snagom i svim srcem izvodi svoju glazbu uz bezuvjetnu potporu pratećeg benda. Nema nikakve sumnje da ovi glazbenici djeluju u snažnom i beskompromisnom bendu, koji jednako tako izvodi svoju glazbu, svoj blues koji doslovno zrači tradicionalističkom baštinom, koja je obavijena strašnim modernim ozračjem i neprekrivenom energijom. A upravo su to glavne odlike i reference ovog briljantnog albuma.

"Welcome To My Blues" Seana Chambersa nudi nam 11 odličnih skladbi, od kojih su čak osam autorske i imamo tri obrade: "Cherry Red Wine" Luthera Allisona, "All Night Long" T-Bone Walkera i "Boxcar Willie" Johna Gintyja. U svima ova ekipa na čelu sa Seanom Chambersom svojom ekspresivnom energijom, svojim nevjerojatno eksponiranim "feelingom" osvaja apsolutno svakog tko ga posluša.

PREPORUKA:
Album "Welcome To My Blues" Seana Chambersa prezentira nam gotovo 47 minuta najboljeg rock n' bluesa, kojeg sam čuo u posljednje vrijeme i to u potpuno novom ruhu. Ukoliko niste do sada zapazili ovog glazbenika vrijeme je zaista da se to promijeni; Sean Chambers i njegov prateći bend praše k'o ludi i baš zato nikako nemojte propustiti ovaj album. Poznajući ono što publika voli, jako dobro znam da ćete prije ili kasnije poludjeti za ovim albumom, vjerujte ne bez razloga!

Više o svemu saznajte na:
http://www.seanchambers.com
https://www.facebook.com/pages/Sean-Chambers-Band/48323394645
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
https://open.spotify.com/artist/6UuoYUCyQZzA533QX3MTLP
http://www.seanchambers.com/wp-content/uploads/2018/09/Sean-Chambers-Instagram-Teaser-2-2.mp4?_=1

Popis pjesama:

1. Welcome To My Blues 4:52
2. Black Eyed Susie 4:09
3. Cherry Red Wine 4:35
4. Boxcar Willie 3:58
5. Cry On Me 3:25
6. One More Night To Ride 3:19
7. Red Hot Mama 3:45
8. You Keep Me Satisfied 3:37
9. Keep Movin On 5:42
10. All Night Long 4:56
11. Riviera Blue 4:15

(American Showplace Music)

Diskografija:
Strong Temptation,1998 (Bounce/Vestige Records)
About Them Shoes,2003 (Tone Cool Records), ( oficijelni album Hubert Sumlina o.a.)
Humble Spirits,2004 (Orchard /Rockview Records), (isti je radio sa Bernard Allisonom o.a.)
Ten ‘Til Midnight,2009 (Blue Heat Records)
Live from the Long Island Blues Warehouse,2011(Blue Heat Records)
The Rock House Sessions,2013 (Blue Heat Records)
Trouble & Whiskey ,2017 ( American Showplace Music)
"Welcome To My Blues", 2018 ( American Showplace Music)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture