Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

still i rise

Već od prve milisekunde novog studijskog albuma dojmljive pjevačice Brigitte Purdy, "Still I Rise", odnosno, pjesme "Hoodoo", gdje na "usnjaku" slušamo poznatog Kennyja Neala, jasno nam je da se radi o albumu koji već od 1. lipnja izaziva dosta veliku pozornost svih koji vole i prate svjetsku blues scenu. Diskografska kuća Dirtshack Records objavljuje album, dok globalnu promociju odrađuje Blind Raccoon.

U najboljim elementima žive tradicije bluesa, ali i soula, funka, jazza i rocka, Brigitte i njezin prateći bend ponudili su nam album koji sa svojih deset pjesama nikako nije za zanemariti, dapače! Ova pjevačica će vas zasigurno iznenaditi svojim glasom, od prikirvenih gotovo prigušenih tonova do snažnog, ekspresivnog vokala nabijenog čistom emocijom. Dinah Washington, Ruth Brown, Etta James i Aretha Franklin su glavne smjernice Brigitteinog glazbenog zanimanja i čisti su pokazatelj da ona bez ikakve sumnje želi nastaviti njihovim putem.

Njezin album “Still I Rise” nadahnut je dio priče kojeg Brigitte provodi s odličnim gitaristom Daveom Ostijem, koji je pored ostalog suautor i producent albuma. Tu su još glavni inspirator i pokretač cijelog projekta Drake Shining (klavijature i Hammond B3), Mike Stromberg (back gitare), Michael Fell (usna hrmonika), Donnell Spencer Jr. (bubnjevi) i Ayesha Jones (back vokali). Ova ekipa će vas u niti 36 minuta potući svojim izraženim osjećajem i snažnom svirkom. Dok će njezin impresivan vokalni potencijal snažno djelovati na sve vaše receptore. To je to!

PREPORUKA:
Nema nikakve dvojbe, nova zvijezda sigurno će zabljesnuti na "nebu bluesa". Od početne "Hoodoo", preko prpošne "My Kinda Blues", dramatične "Last Time", do funkirane "Get It Understood", te posvete velikom B.B. Kingu u pjesmi "Lucille Don't You Weep", pa sve snažne, naslovne "Still I Rise", Brigitte Purdy lomi sve pred sobom. Meni se ovo izuzetno sviđa i odgovara. Poslušajte sami i provjerite o čemu se ovdje radi. Ma ne brinite, uživancija je zagarantirana!

Više o svemu saznajte na:
www.brigittepurdy.net
www.facebook.com/brigitte.purdy
www.facebook.com/Brigitte-Rios-Purdy-270368679754805
IG: @brigitteriospurdy
VIDEO: www.youtube.com/channel/UC5YQZk9siclUnrpZFZWox2w
https://www.amazon.com/Still-I-Rise-Brigitte-Purdy/dp/B07DDG52MF
https://itunes.apple.com/us/album/still-i-rise/1391418879
https://store.cdbaby.com/cd/brigittepurdy13
https://open.spotify.com/album/383F09UVY4qmoKQDLAOcl8?si=tggt5aw3Q8WQXzFnZciwwQ
www.blindraccoon.com/clients/brigitte-purdy

Popis pjesama:

1. Hoodoo/3:32
2. Be The Light/3:50
3. Home Is In My Heart/3:11
4. My Kinda Blues/2:10
5. Last Time /4:37
6. Get It Understood/3:41
7. If I Could/2:50
8. Lucille Don't You Weep/4:18
9. Blues Angel/4:38
10. Still I Rise/ 2:47

(Dirtshack Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike