Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Michael Kaeshammer

Cyril Neville (The Neville Brothers), George Porter Jr (The Meters), Johnny Vidacovich (Professor Longhair), Mike Dillon (Primus), the New Orleans Nightcrawlers Brass Band i kanadski basista David Piltch (k. d. lang) uzeli su učešća u nastanku 12. po redu studijskog albuma "Something New" izvrsnog klavijaturiste, vokaliste i producenta Michaela Kaeshammera. Još kada su im se pridružili specijalni gosti u studiju, poput: Colina Jamesa, Randya Bachmana, Curtisa Salgadoa, Jima Byrnesa, Amosa Garretta i Chucka Leavall (iz The Rolling Stonesa) cijela ova glazbena priča poprima doista nevjerojatne razmjere. Izdavačka kuća True North Records 20. travnja objavila je ovaj album, dok je svjetsku radijsku promociju preuzela Sarah French preko svoje promotivne kuće SF Publicity.

Nema nikakve sumnje, Michael Kaeshammer je istinski glazbenik koji svira glazbu koju voli, a kako se ona naziva, titulira ili određuje, nije mu niti važno niti bitno. To jednostavno prepušta drugima. Michael svira i uživa u tome neopterećen bilo kakvim ograničenjima. Ovo je njegov već dvanaesti album pa vjerujem da je već davno prošao sve one početničke boljke. Njemu uopće nije bitno gdje nastupa, on s jednakim žarom, iskrenošću i entuzijazmom pristupa jednom, kao i stotisućitom slušatelju, kod njega nema razlike bilo da je to neki "juke-joint" bar u nekoj zabiti ili velebna dvorana. Svaki njegov nastup je istinska avantura u kojoj niste sigurni kuda će vas cijela ta glazbena priča odvesti. Njegove pjesme govore o ljubavi, životu, putovanju i politici. Dakle o stvarnom, jeb...m nom život.

Od njegove glazbe ne možete tražiti nešto, jer to nećete dobiti, Michael će vam uvijek dati samo ono što on osjeća, što je dio njegovog glazbenog bića, interesa i stremljenja. Njemu je uvijek bilo bitno da je najprije on zadovoljan, da on osjeća da je sve OK, tek tada sve ide prema nama, publici.

"Something New" je album koji nam dočarava Michaela kao umjetnika, koji nije opterećen baš nikakvim ograničenjima, potpuno je otvoren prema svemu. Upravo iz tog razloga je okupio ovako izuzetnu ekipu glazbenika s kojima je postigao doista sjajne rezultate.

Cijelim albumom odzvanja, zapravo, onaj svima poznati "sound New Orleansa", koji se duboko usadio u glazbeno biće Michaela, još od vremena njegovog djetinjstva kada je slušao sve ono što je slušao njegov otac.

S druge pak strane doista je lako prepoznati sjajnu glazbu izostavimo razna glazbena usmjerenja i odredimo se prema skupnom nazivu glazba, jer to je ona doista u svakom svom pogledu. Taj ukupan dojam dobiti ćemo već prilikom prvog slušanja, a kako se stvar nastavlja oko nas se stvara nevjerojatna atmosfera u kojoj se jednostavno prepuštamo svom tom ugođaju. U takvom ozračju uopće ne primjećujemo da nam vrijeme curi i da više nismo opterećeni ama baš nikakvim glazbenim nazivima, smjerovima i sl. Album "Something New" nudi nam 11 pjesama, od kojih su čak deset čisto autorske, shodno tome je ta Michaealova strast za pisanjem, ali i prezentacijom glazbe itekako izražena.

PREPORUKA:
Na zadnjem studijskom albumu "Something New" Michael Kaeshammera osjećamo, čujemo i uživamo u slatkastim okusima jazza, boogie-woogieja i bluesa u kombinaciji s različitim vrlo strastvenim i inervirajućim glazbenim detaljima. Naime, Michael Kaeshammer se zasigurno ne boji prijelaza granica glazbenih žanrova te, pored toga, koristi sve svoje mogućnosti da slušateljstvo/publiku jednostavno uzme za ruku i povede na nezaboravno glazbeno putovanje.

Pridružite se ovoj novoj grupi putnika i krenite na 11 vrlo osobitih i jedinstvenih glazbenih destinacija!

Više o svemu saznajte na:
www.kaeshammer.com/something-new
https://itunes.apple.com/us/album/something-new/1359939923

Popis pjesama:

1. Scenic Route
2. Do You Believe?
3. Come on Home
4. She's Gone
5. Josephine
6. Who Are You
7. Heaven and Earth
8. Dixie Has the Blues
9. Forbidden Love
0. Sweet Georgia Brown
11. Weimar

(True North Records / SF Publicity)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici