Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Black To Blues

Ovaj opaki četveročlani bend nastao je prije 17 godina, a do sada su izdali šest albuma i tri EP-ja. A onda 29. rujna prošle godine za nizozemsku izdavačku kuću Mascot Label Group izdaju svoj novi EP, "Black To Blues". Oni su Black Stone Cherry i preporučujem vam da dobro zapamtite ovo ime.

U sat vremena ovaj bend iz Edmondtona isporučit će vam ogromnu količinu razularenog rock n' bluesa, koji će svojom snagom, energijom i strašnom ubojitošću pomesti sve pred sobom. Predvođeni su gitaristom i pjevačem Chrisom Robertsonom, uz kojeg su još Ben Wells na drugoj gitari, Jonathan Lawhon na basu i John Fred Young (inače sin udaraljkaša Richarda Younga iz Kentucky Headhuntersa) koji svira bubnjeve i usnjak. Još im se na back vokalima pridružila Andrea Tanaro, dok je album producirao David Barrick.

Koliko su dobri govori podatak da su do sada nastupali na turnejama ispred Def Leppard, White Snake, Lynyrd Skynyrd i Nickelback. Kako se pjesme redaju, Black Stone Cherry odvaljuju jednu za drugom i svaka je luđa, jača, žešća, njihova snaga ubija. Svojim zapaljivim sadržajem, što autorskih radova, što obrada poznatih blues standarda, a čak su tri skladbe Willieja Dixona. Da, bend želi odati pošteni respekt tradicionaloj i modernoj američkoj glazbi.

E sad, da vam izvlačim koja mi je interpretacija bolja, doista nema smisla, postupak je sljedeći: album pustite da krene, stanete, sjednete na sredini sobe, pojačate glasnoću koliko možete izdržati i krenete! Pred vama se odvaljuju ogromne plavičaste gromade inervirajućeg rock n' bluesa a vi svako malo ostajeti nijemi, tupo gledajući u prazno i samo tražite tipku "repeat’’ i priča kreće ponovno. Bole vas vratne žile, to vam je od mahanja glavom; niste više za to, draga moja generacijo. Sada je na vama da lagano klimate glavom u zaraznom ritmu i da rukom lupate po bedru i stopalom po podu! To vam je to, no to ne znači da niste u tijeku; znam da itekako jeste! I drago mi je i sretan sam zbog toga! To nam svima govori samo jedno, da imamo "ono nešto" i to itekako osjećamo i doista smo pravi sretnici zbog toga!

Album "Black To Blues" definitivno nije za one koji nisu u ovoj priči, vama koji jeste dlake odmah idu na juriš a uz kičmu vam prolaze trnci. To nam je znak da je to nešto što nas hrani, puni energijom rocka i bluesa. To je hrana za nas koji živimo ovu glazbu i volimo je bez zadrške. Da, elementi metala su itekako izraženi, ali i hard rocka i hard bluesa. Nama koji volimo ovo što čujemo doista je svejedno kako se ona zove i gdje se svrstava. Black Stone Cherry praše i drmaju k'o ludi!

Nakon southern rocka i hard rocka, Black Stone Cherry sada nudi izvorni, tradicionalni blues u žestokom izdanju tzv. "heavy metal & hard rock n' bluesa". Bend se sjajno nosi i daje novu, svježu krv u ovaj glazbeni stil.

PREPORUKA:
Evo što o svemu kažu oni sami: “The Blues is such honest music. When you hear it, it’s like ‘I’m down on my luck, and, damn, that guy gets just how I feel.’ I hope by sharing this music we have the beautiful opportunity to expose a new generation to the Blues.”

To je zapravo i najbolja preporuka za ovaj njihov EP. A što će biti dalje, evo što kaže sam Chris Robertson: "The blues is always a sage teacher, and making the "Black To Blues" EP was a transformative experience for Black Stone Cherry. It was humbling and freeing at the same time. It reignited our passion for this music, and it will definitely have an effect on our next album."

A osobno, ću samo dodati: jedva čekam!

Više o svemu saznajte na:
www.blackstonecherry.com
www.facebook.com/blackstonecherry/
www.mascotlabelgroup.com
itunes.apple.com/us/album/black-to-blues.../1260625041

Popis pjesama:

EP "Black To Blues":
1. Built For Comfort (Willie Dixon cover)
2. Champagne & Reefer (Muddy Waters cover)
3. Palace Of The King (Freddie King cover)
4. Hoochie Coochie Man (Muddy Waters cover)
5. Born Under A Bad Sign (Albert King cover)
6. I Want To Be Loved (Muddy Waters cover)

BONUS TRACKS: (Taken from EP's and rare recordings)
7. Hell And High Water
8. Big City Lights
9. We Are The Kings
10. Rain Wizard
11. Drinkin' Champagne
12. Stop Runnin'
13. In My Blood (Gold Mix)
14. Won't Let Go (Pop Mix)
15. Get Up, Stand Up
16. Fire And Water (Accoustic)
17. White Trash Millionaire (Live Acoustic)

(Mascot Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike