Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

heartsick

Iako je snimljen i objavljen još 27. svibnja 2016. godine "Heartsick" sam dobio prije tri tjedna i budući da sam Malayu Blue već predstavljao, želio sam i ovaj put svoje dojmove podijeliti s vama.

Malaya Blue je ovaj svoj album objavila preko MBM Music i odmah se osjeća da je to ipak malo drukčije ozračje, kao i sam štih albuma. Ovaj put čini mi se da je sve puno snažnije, ekspresivnije i direktnije. Prošli album kojeg sam imao prilike čuti bio je malo kao tiši, osobniji i pomalo više jazzy nastrojen. Sada je cijela priča dobila drukčiji predznak i vjerujem da će se ovaj album svidjeti doista većem broju poklonika ovog glazbenog žanra.

Malaya je započela svoj put pjevačice pjevajući gospel u crkvama, tu je dobro ispekla zanat, tu je dobila sve ono što je bilo potrebno da kao pjevačica stekne sigurnost i rutinu. Nema nikakve dvojbe, Malaya je u cijeloj toj priči potpuno "doma" i u svakom trenutku zna što joj je činiti.

Na "Heartsick" dobili smo jedanaest skladbi koje će svakog slušatelja i poklonika moderne glazbe, a osobito ovog glazbenog stila, ponajprije vrlo zainteresirati a potom će samo tako krenuti slušati ponuđeni materijal sve više i više.

U ozračju vrlo ekspersivnih glazbenih predložaka Malaya Blue nas očarava svojim osebujnim vokalom i jednostavno nam ne ostavlja prostora za predah. "Heartsick" u gotovo sat vremena uzrokuje čudne osjećaje, oduševljenje, iznenađenje, suosjećanje i toplinu, što su samo neke od mojih reakcija; cijelim mi tijelom struji onaj uvijek dobrodošao ugođaj potpune prepuštenosti onome što čujem. Mnogi su tko zna koliko puta, uostalom kao i ja, kretali iz početka, i ponovno i opet na početak, tako se stvari odvijaju kada se iz zvučnika ore sjajni glazbeni predlošci benda i vrlo zapažen vokal Malaye Blue. A taj vokal zvuči tako strastveno, 100% artikulirano i senzualno, on tim svojim atributima rađa i daje potpunu emociju u svakoj skladbi. Nema nikakve sumnje, Malaya Blue istinska je i kompletna kantautorica, a glazba je taj medij koji joj pruža ogromne mogućnosti da njome daje i potpuno odražava svoja životna iskustva.

Ako ste obožavatelji, primjerice, Billie Holiday, Eve Cassidy i Nore Jones, jednostavno ste na pravom mjestu, Malaya im je bliska ali potpuno svoja, jedinstvena i izuzetno osebujna. Da, ona nam je isporučila album na kojem zapravo progresivno nastavlja svoju dobitnu formulu započetu na svom nastupnom EP-ju, što znači da nam nesebično predaje impresivnu miksaturu bluesa, jazza, gospela i soula. Sigurno da ovim albumom Malaya snažno iscrtava svoje utjecaje i glazbeno nasljeđe, a meni osobno izuzetno je drago što to čini baš na ovakakv način. Sjajno!

PREPORUKA:
Ukoliko vam je to što čujete dobro, ako u tome uživate i ako vam tijelo reagira potpunom ugodom, onda ste potpuno spremni za još gotovo sat nadahnute glazbene priče... Malaya Blue i njezin album "Heartsick" postat će dio vaše svakodnevnice, bolje napisati, večeri, gdje ćete u ugodnom društvu, uz čašu nekon pića ili šalicu nekog napitka doista provoditi ugodne trenutke i jednostavno uživati.

Više o svemu saznajte na:
www.malayablue.com
https://www.facebook.com/MalayaBluesJazz
https://open.spotify.com/artist/4JZmSW7YT0pt40kowXawLl

Popis pjesama:

1. Heartsick/3:21
2. Hunny Little Daydream /4:04
3. Colour Blind/4:44
4. Let's Reinvent (Love)/ 7:15
5. Acceptance /4:56
6. To Remain The Same/4.56
7. I Have Arrived/ 4:19
8. Strand Of Gold/6:54
9. Share The Love/5:14
10. Hope/5:49
11. Soul Come Back/3:22

(MBM Music)

Yours bluesy
Mladen Loncar - Mike