Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Little Charlie And Organ Grinder Swing - Skronky Tonk

20. svibnja EllerSoul Records objavljuju album "Skronky Tonk" s potpisom Little Charlie And Organ Grinder Swing, dok je  globalnu promociju preuzela Frank Roszak Radio Promotions.

Koliko znam, izvanserijski gitarist Little Charley Baty otišao je u 'mirovinu' i više ne nastupa, no to ne znači da neće snimati u studiju. Budući da je Little Charley Baty oduvijek volio svirati taj swinging, jazzy glazbeni stil, nema nikakve frke: on je ponovno uzeo gitaru u ruke i pridružio se Lorenzu Farrellu na Hammondu i basu i J. Hansenu na bubnjevima i udaraljkama, da bi zajedno kroz 13 skladbi pokazali kako swing, blues i jazz mogu snažno zvučati, poput istinskih glazbenih uspješnica koje se uvijek rado slušaju. Teško je izdvajati bilo koju instrumentalnu temu, teško je odrediti što je bolje, suptilna svirka udaraljki, raspojasani, koloritni Hammond ili unikatni gitaristički rukopis izvanserijskog Little Charleyja Batyja. Doista, sve ovo govori nam da jednostavno nema mjesta nikakvoj nevjerici, dapače, dragi moji čitatelji, učinite ono što treba i što prije dođite do svog primjerka ovog doista sjajnog albuma.

Little Charlie And Organ Grinder Swing izuzetan je spoj tradicionalizma i bliske povezanosti s današnjicom. Shodno tome, u svim skladbama osjeća se taj spoj koji se onda jednostavno definira kao modernistički stil s korijenima duboko sraslim u nepresušne tradicionalne blues vrijednosti.

"Skronky Tonk" je album koji će svakog imalo ozbiljnijeg poklonika dobre glazbe odmah i neizostavno zainteresirati, a na kraju će vas uhvatiti u cijelosti i nije isključeno da ćete postati ovisni o ovih 13 izuzetnih instrumentala. Naime, album valja slušati od početka do kraja i doživljavati jednu nevjerojatnu, pravu, neponovljivu glazbenu ekstazu, gdje iz skladbe u skladbu ova priča samo ide dalje, ide sve više, jače, značajnije i ekspanzivnije: doista se ne zna tko je nadahnutiji. A bez ikakve sumnje, svi zajedno snimili su album kojeg pravi poznavatelj dobre glazbe jednostavno ne bi smio propustiti.

Ovaj trio zaista je doživotna osobna ambicija svakog od njih i dobro da je tako. Dobro je da su to shvatili i prihvatili i pokrenuli još jednu novu glazbenu priču.  Kako svi dolaze iz Nightcatsa, ta kemija prevladava doista dugo vremena i sada je, eto, isplivala na površinu i tu je pred nama. Ova trojka zakopala je još dublje i otišla istražiti samu srž  američke glazbene baštine. I u tome su imali velikog  uspjeha. Stoga, nije čudno kada Ronnie Owens tvrdi: "It's a Great record with Charlie in a little different setting its one very cool and swinging disc. Guaranteed to please, more to come."

PREPORUKA:
Ovih 13 instrumentala nije za svakoga, album je namijenjen za probrane poznavatelje dobre glazbe i kao takvog ga treba prihvaćati. Sve drugo bila bi zapravo isprazna priča... Osigurajte svoj primjerak albuma i sami se uvjerite u isto!

Evo kako to i drugi, čuju: "Little Charlie like you never heard him before...still bursting with the blues and much, much more!" (Miles Jordan, Chico News & Review)

Više o svemu saznajte na:
https://www.facebook.com/littlecharliesorgangrinderswing
www.ellersoulrecords.com
www.cityhallrecords.com
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Skronky Tonk
2. How High The Moon
3. Receita de Samba
4. Nuages
5. Pennies From Heaven
6. Gerontology
7. Django
8. Swing to Bop
9. Broadway
10. Um a Zero
11. Cobalt Blues
12. Misty
13. Flyin’ Home

(EllerSoul Records / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar – Mike