Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Priča o ovom mladom i talentiranom gitaristi, vokalisti i skladatelju, započinje s njegovih malih, dječačkih godinica kada ga je svijetu predstavio nitko drugi do veliki i legendarni blues majstor Buddy Guy. Evo, sada u 2011. je još uvijek mlad, još uvijek je dječarac, ali koji sa svojih 12 godina ima svoj studijski album Cyclone, koji je objavila GBG Records. On je Quinn Sullivan!

Kao i brojnim dječarcima prije njega put je uvijek otvaran ponajprije predanim radom uz budnu pasku mentora. Taj fenomen susrećemo od tzv.'skateboard' blues 'n' rock generacije i tako naravno dolazimo da imena poput ovog.

Mali Quinn Sullivan počeo je svirati, odnosno učiti gitaru sa svoje tri godine života. Prvi učitelji bili su mu Brian Cass i Stan Belmarce, a svoju prvu skladbu Sing, Dance, Clap Your Hands napisao je zajedno s Chrisom Watersom. Prvi nastup imao je sa samo 6 godina, a potom na scenu stupa legendarni Buddy Guy koji ga promovira na nastupu u Zeiterion Theateru u New Bedford, Massachusetts, 2007. godine. Nakon toga stvari su se otvorile, a mali Quinn nastupa i sa B.B. Kingom u Beacon Theatreu u New York Cityju, Orpheum Theatreu u Bostonu, u Buddy Guy’jevom Legends Clubu u Chicagou pa se u 2009. pojavljuje u The Oprah Winfrey Show i stvari se samo otvaraju i slažu. Malo po malo, ili onako na brzinu, prateći tim ovog dječarca morao se svojski potruditi da on još uvijek ostane samo dijete i da mu cijela ta strka ne bude preopterećenje, da mu to zapravo bude neka vrsta igre.


 
U svijetu show biznisa bilo je puno primjera koji su loše završavali, pa je stoga neobično važno stalno održavati i činiti sve kako bi se spriječilo da stvar krene u krivom smjeru. Priča je dobivala vrlo ozbiljne konotacije jer je već 2009. na turneji Buddy Guyja po Istočnoj obali predgrupa bio upravo ovaj mali, bijeli dječačić koji je prvenstveno svojom raspaljivom svirkom gitare mnoge ostavio bez daha.

Quinn Sullivan – vokal & gitara
Jefferson Jarvis – klavijatura
Rob McNelley – gitara
Buddy Guy – gitara (6)
Tom Hambridge  - bubnjevi, udaraljke, back vokali , tambourine
Kevin McKendree – kalvijature (4,11,12)
Tommy MacDonald – bass
Rachel Hambridge – back vokal (7)
Sarah Hambridge – back vokal (7)
Producent albuma  je Tom Hambridge .Album je snimljen u The Switchyard Studios, Nashville,TN

Naravno da je album primjeren dobi i vokalnim sposobnostima (ali i ograničenjima Quinn Sullivana o.a.), no ono što bih svakako želio istaknuti to je njegova vrlo 'zrela' svirka gitare u kojoj se ogleda velika snaga i prezentacijska sposobnost, a jasno je da izabrana glazbena forma dodatni izazov.

Svi mi koji pratimo i uživamo u bluesu znamo kako je vrlo teško tu dati nešto novo, neotkriveno i svježe. Svi mi jako dobro znamo da je kod bluesa uvijek važna ta prezentacijska forma, koja svojom zahtjevanošću uvijek traži više. Ovakav dječarac u tom dijelu dobro se snalazi i uvjeren sam da je na pravom putu. Pa zar bi Buddy podupirao nešto ili nekoga gdje to ne bi imalo smisla? Držim da zasigurno ne bi.

Njegovo ime i značaj je preveliko da bi se samo tako olako svime time razbacivao. Osobno duboko vjerujem legendarnom Buddy Guyju i znam da je sa svoje 74 godine i te kako svjestan da u rukama ima nešto što vrijedi i što treba usmjeravati u pravom smjeru. Svirka malog Quinna je puna snage, eksplozivnosti i velike energije, što samo po sebi ukazuje na njegovu dob. S druge pak strane osjeća se bez obzira na sve određena staloženost koja cijelom projektu daje značajnu sigurnost i ozbiljnost bez obzira na njegovu dob.

My Sweet Guitar je Quinnova skladba na album i prava je tema za otvaranje albuma. No, naravno da je njegov vokal, kojem tek slijedi transformacija i konačna modulacija, trenutno ograničavajući faktor, no podvlačim to nije tako veliki problem i on će za par godina biti u potpunosti anuliran. Rockerski nabijena Ten Years Down The Road pravi je primjer njegove kompaktne svirke. Instrumentalna virtuoznost dolazi do punog izražaja u naslovnom instrumentalu Cyclone. Sjajna suradnja u gitarističkom smislu dolazi do izražaja u pjesmi Buddy's Blues, gdje je učešće uzeo sam Buddy. Još jedna odlična rockerica Weekend Uniform odaje njegovu mladost i nepobitnu mladenačku razigranost i tako i treba. Ozbiljnost i usviranost u blues formi svakako dolazi do izražaja  u pjesmi poput Blues Child i lijepoj laganici Peace & Harmony. Ma , što napisati osim... BRAVO QUINN !!!

PREPORUKA:
Ako ste se zainteresirali za ovaj album i ovog mladića ne dvojite niti sekunde, potražite album i osjetiti ćete kako dijete postaje glazbenik kojeg tek vokal odaje da je još  dijete, ali to dijete će odrasti a onda ću Vas pitati: Gdje ste bili kada je 2011. godine mali dječarac Quinn Sullivan snimio svoj album nastupni Cyclone?

Vjerojatno ste mislili, ovaj dječak to ne misli ozbiljno, e grdno ste se prevarili on, Quinn Sullivan, i te kako misli ozbiljno!

Više o svemu možete saznati na:
QuinnSullivan.me

Popis pjesama:

1. My Sweet Guitar
2. Ten Years Down The Road
3. Good To See Yo
4. Crazy Rhythm
5. Cyclone
6. Buddy's Blues
7. Summer of Love
8. Rock & Roll On It
9. Weekend Uniform
10. Blues Child
11. Me & My Guitar
12. Peace & Harmony

(GBG Records)