Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
From the Heart


Bookmark

Data

Released Kolovoz 2016
Format Albumi
Vrsta
Dodano Petak, 26 Svibanj 2017
Žanr Soul
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2016
Država SAD
Etiketa Clay Pasternack
Catalog Number 21819
Edition details objavljeno: 26.8.2016.
Tags The Temprees Point 3 Records

Review

The Temprees američki je vokalni trio iz Memphisa koji nam nudi svoj novi studijski album, "From the Heart", objavljen još 16. rujna prošle godine za izdavačku kuću Point 3 Records. Trio je bio itekako popularan sedamdesetih godina prošloga stoljeća, no iz onih ili ovih razloga nisu se održali i došlo je do razlaza, da bi se ponovno okupili devedesetih i dali priči novi početak. Originalnu postavu činili su: Jasper 'Jabbo' Phillips (umro 2001.), Harold 'Scotty' Scott i Deljuan 'Del' Calvin. Danas Scotty i Del djeluju tako da im se pridružio novi član, Walter Bo Washington.

Njihova glazba zalazi duboko u soul, funk i u R&B vode, ta i takva glazba im je topla, nježna i sofisticirana. Njihovi nadopunjujući vokali odlično se nose s punom, potpunom glazbenom podlogom. No, bez obzira na to, jednako ju slušaju pripadnici oba spola, a albume su im objavljivale poznate izdavačke kuće specijalizirane za soul, poput  Stax i Epic Records.

The Temprees danas predstavljaju svoje "very smooth" harmonije na svom novom studijskom izdanju. Naime, u studiju je okupljena sjajna ekipa glazbenika koji su tako zdušno odradili svoj dio priče. S druge pak strane, Deljuan Del Calvin, Harold Scotty Scott i Walter Bo Washington izvrsno su odradili svoj dio posla i krajnji rezultat je album kojeg se ne bih ustručavao pustiti u velikoj većini prigoda i to kada nam treba glazbena podloga koja nije nametljiva, koja traži samo publiku, slušateljstvo, zaljubljene parove, ostavljene ljude. To je glazba kakvu poznaju svi koji su slušali soul, funk, ritam i soul, R&B. Nema tu neke velike mudrosti... takvu vrstu glazbe jednostavno ili volite ili ne. Stoga je producent i tekstopisac, talentirani glazbenik Angelo Earl, svojom snalažljivošću i osjećajem za ono što voli baš ta grupacija slušatelja, dobio čarobne zvukove vokala koje doista treba respektirati.

"From the Heart" upućen je, dakle, ciljano na točno određene grupacije ljudi i tako ga treba doživljavati i slušati. Za neke će to biti istinski glazbeni doživljaj, dok će drugi bježati od njega, ali to je tako i sve je na kraju stvar isključivo oosobnog ukusa, afiniteta i razumijevanja. Stoga doista nije čudno što ih, primjerice, Alan Beck opisuje ovim riječima: "Truly talented and represent the Old School with class and style. The Temprees have a sound that is identifiable and unique….Always a crowd pleaser and one of my favorite groups."

Mladen Lončar - Mike

Hits 585

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42