Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Drake Getty Images 

Trinaest Billboard nagrada kući je sinoć odnio Drake te time oborio Adelin rekord koja je u jednoj večeri osvojila dvanaest nagrada. Dodjela se održala u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Nagrade se dodijeljuju prema fizičkoj i digitalnoj prodaji albuma i pjesama, streamingu, radijskom airplayu i utjecaju na društvenim mrežama u razdoblju od 18. ožujka 2016. do 18. ožujka 2017.

Cornell  12

CNN je objavio informaciju kako će se pogreb Chrisa Cornella održati u petak, 26. svibnja u Los Angelesu. Bit će pokopan na groblju Hollywood Forever.

Tattoo ConventionSC 20

U predvorju nekadašnjeg kina Studentski centar, vrata do studentske menze natrpalo se ljudi željnih tattooa, novih frizura i bodypaintinga. Uglavnom se radilo o tetovažama; posao je bio vrlo ozbiljan i edukativan, na sva pitanja svi su mogli dobiti iscrpne odgovore.

Chainsmokers

Druga pjesma u povijesti Spotifyja koja bilježi preko milijardu streamova je "Closer" EDM dua Chainsmokers, singl na kojem gostuje Halsey. Time su dostigli prvog rekordera, a to je Drake i njegov hit "One Dance". Približavaju im se Major Lazer s "Lean On", "Justin Bieber" sa "Sorry" i, naravno, Ed Sheeran sa "Shape Of You".

Franz Ferdinand

Nakon što je osnivač Nick McCarthy prošle godine napustio bend, Franz Ferdinand je otkrio novu postavu. Nakon četrnaest godina rada s bendom, zahvalio se članovima na suradnji i inspiraciji te je obznanio kako više neće s bendom ni u studiju ni na turnejama.

Jack White

Izdavačka kuća Jacka Whitea, Third Man, u bližoj budućnosti ima jedan zanimljiv projekt.

upset

Zabočki koraši .upset objavili su animirani spot za pjesmu „Dark Times“ sa istoimenog prošlogodišnjeg EP-a (Dark Times, 2016.). Kako kažu, ovaj spot savršeno obrađuje tematiku i probleme na koje bend upozorava već petnaest godina koliko i sami postoje. Spot je uradak darovitog dizajnera i animatora Fabia Bodea iz Berlina.

Rezidencija Rojc

Ovih je dana zaživjela internetska stranica pulske glazbene rezidencije „Pionirski dom“ (pionirskidom.com), međunarodnog studijskog programa koji spaja suvremenu glazbu s autorstvom pjesnika, a koji je u prostoru udruge Tondak u Rojcu (Radna soba – Rojc) pretprošle jeseni pokrenuo nagrađivani pulski glazbeni producent, dobitnik pet porina Edi Cukerić.

The Kooks novo

Britanski indie-pop-rockeri The Kooks danas su objavili iščekivani kompilacijski album "The Best Of... So Far", koji sadrži neke od njihovih najvećih hitova, ali i dvije nove pjesme među kojima je i aktualni singl "Be Who You Are".

RockOff Logo

Ove godine će Rijeka i festival Hartera imati čast ugostiti jednu finalnu večer Karlovačko RockOff festivala dokazati da i dalje s pravom nose ime najrokerskijeg grada u Hrvatskoj.

2Celloslipnja 09 2015-10

2Cellos nastavljaju s objavljivanjem sjajnih spotova za pjesme s albuma “Score”. Danas su objavili spot “May It Be” iz Gospodara prstenova. Spot je snimljen u prekrasnom krajoliku Kalnika.

James Corden

Utemeljitelj planetarno popularnog Carpool Karaokea i voditelj Late Late Showa, komičar James Corden, ove je godine debitirao kao voditelj dodjele nagrade Grammy.

Ivano

Autor pjesme mladog pjevača umjetničkog imena Ivano je Marko Kutlić, pjevač popularne grupe Pravila igre, tekst je napisala Antonija Šola, a za aranžman i produkciju zaslužni su Igor Ivanović i Marko Vojvodić.

Muse

Novi je spot grupe Muse napokon objavljen. Radi se o pjesmi "Dig Down" koja bi se trebala naći i na novom studijskom albumu. Na nasljedniku "Dronesa" užurbano rade u Air studiju u Londonu gdje su snimili već tri nove pjesme. Kažu kako je ovaj singl žešći od drugih te najavili skori izlazak još jene nove pjesme. Spot je režirao Lance Drake uz pomoć aktivista i modela Laurena Wessera.
Kada sam pisao pjesmu, želja mi je bila reagirati na trenutne negativnosti u svijetu i dati ljudima inspiraciju, optimizam i nadu da se bore za ono u što vjeruju. Kao individualci možemo promijeniti svijet, ako to želimo. - komentirao je Matt Bellamy.

Mothers Cake

Yves Krismer (gitara, vokal), Benedikt Trenkwalder (bas) i Jan Haußels (bubnjevi) opaki su dečki iz zapadnog Tirola koji čine space noisy/prog rock/blues skupinu Mother's Cake.

Potkategorije