Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Ed Sheeran

Izvori bliski uspješnom glazbeniku otkrili su magazinu Daily Star kako bi nakon "Divide" turneje mogao uzeti pauzu kako bi se posvetio "normlanom" životu.

One Piece Puzzle nova

Riječka skupina One Piece Puzzle predstavila je spot za pjesmu "Ja se smanjujem" povodom koncertne promocije novog albuma (III) koja će se održati u zagrebačkom Vintage Industrial Baru u srijedu 26. travnja.

Neil Young

Nakon što je 2014. prikupio 6,2 milijuna dolara u Kickstarter kampanji za prethodni streaming servis PONO koji je propao 2016., Neil Young ne odustaje od želje da sačuva zvuk glazbe.

Damir Imamovic nova

Novim singlom sa svoga posljednjeg, mnogo hvaljenog albuma Damir Imamović i njegova ekipa najavljuju seriju proljetnih nastupa. Video za pjesmu "Lijepi Meho" potpisuje sarajevska produkcija Spektroom a baziran je na snimcima s različitih koncerata.

Fall Out Boy

Video s relativno nerazumljivom porukom objavljen je na službenom profilu grupe Fall Out Boy. Smatra se kako se radi o najavi novog projekta u kojem su najavljene projekcije u kinima čije su lokacije navedene u opisu videa.

2Cellos ljubljana

2Cellos su objavili novi spot, na temu iz filma Schindlerova lista. Dirljivu i tužnu temu iz Spielbergovog remek djela koji prikazuje tužnu sudbinu Židova u Drugom svjetskom ratu, 2Cellos su odsvirali u Zagrebu, a spot je režirao Darko Drinovac.

Bluvinil

Novi autorski bend imena BluVinil predstavlja prvi singl 'Mili brat', a svoj će premijerni nastup održati 26. travnja u Vinylu gdje će se predstaviti publici svojom prvom svirkom.

Hurts

Hurts su objavili dramatični novi singl i spot za "Beautiful Ones". Nova pjesma najavljuje nasljednika albuma "Surrender" iz 2015. godine. Spot možete pogledati u nastavku. Bend je singl opisao kao slavlje individualnosti uz euro-synth-pop-zvuk nabrijan klasičnim rockom i gitarskim solažama.

bono vox

Frontmen grupe U2, Bono Vox, u radijskoj emisiji Breakfast Show BBC Radija 2, progovorio je o usmjeravanju glazbenog ukusa vlastite djece.

Gorillaz

Murdoc i 2D, članovi grupe Gorillaz, dali su prvi intervju uživo. Live-stream intervju ostvaren je u suradnji s Deutsche Telekomom i možete ga pogledati u nastavku.

Seasplash 2017

Prošlogodišnji Seasplash, u svom posebnom sound system izdanju, nadmašio je sva očekivanja. Zaključak je to koji se može izvući gledajući 12-minutni video uradak s utiscima i razmišljanjima sudionika podebljan s isječcima koji prikazuju predivan festivalski ugođaj.

Zagrebacka filharmonija

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Ivana Repušića u petak, 21. travnja, u sklopu Crvenog cikusa, izvest će djela Dmitrija Šoštakovića i Petra Iljiča Čajkovskog.

Springsteen

U suradnji s frontmenom Houserockersa, Joeom Grusheckyim, Bruce Springsteen je lansirao novu pjesmu "That's What Makes Us Great". Springsteen se već dulje vrijeme bavi anti-Trump tematikom i svijetu ukazuje na svoje nezadovoljstvo politikom novog američkog predsjednika kojeg je u intervjuu za Rolling Stone nazvao idiotom te zaključio kako je situacija u SAD-u tragična.

Lana Del Rey

Stvar s istoimenog albuma Lane Del Rey, "Lust For Life", nastala je u suradnji s The Weekndom. Nasljednik albuma "Love" iz 2015. prethodno je najavlje singlom "Love", a najnoviji singl možete preslušati u nastavku.

Drvored - Zagreb

„Zagreb je siv i roz“ – pogled je francuskog skladatelja Frederic Lanza na naš glavni grad. Novi singl hrvatsko francuskog sastava Drvored „šeće“ kroz ulice Zagreba i opisuje dvije različite perspektive pogleda na grad. Francuska šansona o Zagrebu protkana Drvoredovim balkankanom kroz upečatljivi video prikazuju rozu i sivu stranu našeg grada.

Potkategorije