Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

the eagles

1980. Posvađali su se Glenn Frey i Don Felder iz The Eagles za vrijeme koncerta u Long Beachu, Kalifornija. Album 'Eagles Live', izdan 1980., miksan je na obje američke obale jer su Frey i Felder prestali komunicirati uživo. Grupa se potom raspala na punih 14 godina.

1959. Cliff Richard je dobio svoj prvi singl na britanskom broju jedan s 'Living Doll'. Kasnije ih je u karijeri imao još trinaest.

1969. Elvis Presley je nastupio u Las Vegasu. Bio je to njegov prvi nastup uživo nakon osam godina.

1971. 'You've Got a Friend' u izvedbi Jamesa Taylora je zasjela na vrh američke ljestvice singlova. Pjesmu je napisala Carole King i uvrstila ju na svoj album 'Tapestry'. Obje verzije su dobile po jedan Grammy.

1994. Aaliyah se udala za svog mentora R. Kellyja u Rosemontu, Illinois. Brak je proglašen ništavnim jer je Aaliyah imala samo 15 godina.

1999. Christina Aguilera je imala singl na američkom broju jedan s 'Genie in a Bottle'. Bio je broj jedan u još 20 država svijeta, a prodan je u preko sedam milijuna primjeraka.

Rođeni:

1958. William Thomas 'Bill' Berry, američki glazbenik, najpoznatiji kao bubnjar R.E.M. od osnutka 1980. do 1997. godine. Nakon izlaska iz grupe se samo sporadično bavio glazbom.

1963. Fatboy Slim, rođen kao Quentin Leo Cook, a poznat i kao Norman Quentin Cook, britanski glazbenik, DJ i producent. Jedan je od najpoznatijih predstavnika electro scene u Britaniji i svijetu, a karijeru je počeo kao basist u bendu The Housemartins. Nadimak 'Fatboy Slim' je uzeo 1996. te se proslavio već prvim albumom 'Better Living Through Chemistry'. Izdao je pet samostalnih LP albuma.

1978. William 'Will' Champion, britanski glazbenik, najpoznatiji kao bubnjar grupe Coldplay.