Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Elvis PresleyDogađaji

1956. Elvis Presley je nastupio u sportskoj dvorani škole Randolpu u Mississippiu. Bilo je to posljednji puta da Elvis nastupa u malom prostoru.

1958. Gibson su lansirale seriju električnih gitara pod nazivom "Flying V". Neki od slavnih gitarista koji su kasnije koristili tu gitaru bili su: Albert Collins, Jimi Hendrix, Marc Bolan i Billy Gibbons iz ZZ Topa.
1970. Crosby Stills Nash & Young koncertno su debitirali na britanskom tlu održavši koncert u londonskom Royal Albert Hallu.
1973. Carly Simon je zasjela na prvo mjesto američke liste singlova hit singlom "You're So Vain" (s gostujućim vokalom Micka Jaggera) i tamo se zadržala 3 tjedna.
1975. Pink Floydi su započeli sa sessionima u Abbey Road studiju u Londonu za svoj novi album "Wish Your Were Here".
1975. gradonačelnik grada Bostona otkazao je koncert grupe Led Zeppelin nakon što je više od 2000 fanova prouzročilo veliku štetu u gradu kada su pokušali kupiti ulaznice za koncert. Fanovi su, procjenjuje se, prouzročili štetu u vrijednosti između 50.000 i 70.000 dolara u bostonskom vrtu. Koncert je održan 4. veljače.
1977. EMI Records raskinuo je ugovor sa Sex Pistolsima.

1993. umro je Dizzy Gillespie (Cheraw, 21. listopada 1917. - Englewood, 6. siječnja 1993.), američki jazz glazbenik. Jedan je od stvaratelja i glavni predstavnik stila be-bop, a uz Armstronga najznačajniji trubač jazza. Od 1945. godine vodio je vlastite ansamble. Poznat je po svom načinu sviranja i po njegovim napuhanim obrazima dok svira.
2001. David Gilmour, gitarista Pink Floyda, dobio je pravo da internetsku domenu sa svojim imenom. Dave je pokrenuo parnicu protiv Andrewa Hermana kako bi se mogao koristiti imenom domene davidgilmour.com, koju je Andrew registrirao i na njoj prodavao razne predmete Pink Floyda.
2006. umro je američki soul i jazz pjevač Lou Rawls.

Rođeni:
1946. Syd Barret, gitarista, pjevač, tekstopisac i jedan od osnivača Pink Floyda. Barret je iz grupe izašao 1968., nakon drugog studijskog albuma benda te je kasnije objavio dva studijska albuma (The Madcap Laughs i Barrett). Pink Floydi su nakon njegovog odlaska napisali mnogo pjesama Sydu u čast, od kojih je svakako najpoznatija Shine On You Crazy Diamond. Barrett je umro 7. srpnja 2006. godine u dobi od 60 godina.
1947. Sandy Denny, britanska folk pjevačica, članica grupe Fairport Convention.
1953. Malcom Young, gitarista australske grupe AC/DC.
1959. Kathy Sledge (Sister Sledge).
1960. Muzz Skillings, basista grupe Living Colour.
1964. Mark O'Toole, basista grupe Frankie Goes To Hollywood.
1986. Alex Turner, engleski je glazbenik, član Arctic Monkeysa i The Last Shadow Puppetsa. Pjevač je i gitarist u oba sastava, glavni je tekstopisac za Arctic Monkeyse, dok u The Last Shadow Pupptesima tu dužnost dijeli s Milesom Kaneom.