MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svibanj 2017
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock / Lo-Fi / Dream Pop
Dodano Četvrtak, 17 Kolovoz 2017
Žanr Pop-Rock
Length 42:24
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2017
Država Europa
Etiketa Captured Tracks
Catalog Number CT-260
Edition details objavljeno: 5.5.2017.; producent: Mac DeMarco; snimano: 2016. - Jizz Jazz Studios (Queens, New York i Los Angeles, California)
Tags Mac DeMarco Captured Tracks

Review

Mac DeMarco je poznat po svom šašavom smislu za humor, baseball kapama, suludim nastupima na kojima nije neobično da se svira gol na stejdžu i neobaveznom pušenju enormnog broja cigareta (napisao je čak i pjesmu posvećenu Viceroy cigaretama).
Njegova neurednost, ljenost, nepretencioznost i iskrenost je uspjela od njega stvoriti kult koji je neodvojiv od njegove glazbe.

Na prethodna dva albuma 2 (2012.) i Salad Days (2014.), DeMarco je ustalio svoj stil vodenih rifova i sanjivih sinteva, a s novim albumom "This Old Dog" nema previše radikalnih promjena u pristupu, ali je njegovo sazrijevanje osjetno.

Na albumu ipak nešto više prevladava akustična gitara s manje processinga i čini se kao je čitav album buđenje iz mamurluka prethodna dva. Ogoljeniji zvuk je dao prostor introspektivnijim tekstovima koji se najviše bave njegovim problematičnim odnosom s ocem, ovisnikom koji ga je napustio kada je DeMarco imao pet godina.

Za razliku od prethodnih radova "This old dog" ima jasnu naraciju.

Album otvara pjesma "My Old Man", koja jasno postavlja ton i temu albuma. DeMarco, opisujući svoj odraz u ogledalu ("Look in the mirror, who do you see? Someone familiar, but surely not me"), se suočava s odrastanjem i uvodi nas u svoj konflikt s ocem ("Uh oh, looks like I'm seeing more of my old man in me"), drhteći pred pomisli da postajemo svoji roditelji uprkos nama samima.

Mac je otvoreno govorio o svom nepostojećem odnosu s ocem, koji je oboleo od raka tijekom snimanja ovog albuma, i pjesma koja zatvara album "Watching Him Fade Away”, upravo se bavi njegovim lamentiranjem nad mogućnošću očeve smrti i čudnim osećajem da želi mnogo toga da mu kaže, ali istovremeno i ne želi.

Ipak album ima nekoliko iznenađenja koja idu uz DeMarcovu nepredvidljivu i razigranu prirodu,
kao sedmominutna apokalipsa "Moonlight On The River".

Ovaj album će sigurno biti pomalo čudno izvoditi na koncertima u miksu s prethodnima, ali je otvorio stranu DeMarca koju do sada nismo uspeli vidjeti te pokazuje njegovu sposobnost i potrebu da ne ostaje u mjestu, već istražuje dalje svoj glazbeni izraz.

Marina Uzelac

Hits 490

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42