Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

oDa legendarni subkulturni kompleks Metelkova još uvijek šije zagrebačku ponudu kužerskih koncerata, dokazao je i dotičnim zanimljivim paketićem koji se uspjeli dovući do slovenske prijestolnice 5. prosinca 2016.

Z1

Počelo je oko 22h i nešto sitno kada je Ico svojim odrješitim bubnjanjem, na što se nadovezao Niđo studioznim prebiranjem po bas-gitari, a potom i Krumpa pokojom pomno odabranom i virtuozno odsviranom notom na električnoj gitari najavio Kreša i njegovu vrlo artikuliranu interpretaciju misteriozne i mistične lirike pjesme A ka ta g na e. Kako je počelo, tako je i trajalo, a tako je i nakon gotovo tri sata završilo. (zapravo, počelo je oko 21h koprivničkom grupom Ogenj, no pošto ih većim dijelom propustih uslijed, za jedan koncert, neobično civiliziranog čekanja u redu za garderobu, za potrebe ovog izvještaja reći ćemo da je počelo oko 22h).

Partibrejkers-1Beogradska rock’n’roll mašina Partibrejkers vratila se nakon gotovo tri godine u Tvornicu kulture. Galeriju fotografija s koncerta možete pronaći u nastavku.

Kries Vintage 12 2016 5Ušavši u Vintage industrial bar odmah sam osjetila tinjajuću energiju kojom je "world music" zagrijavao teren za "domaćine". Malo iza 20:30 otvorila su se vrata ka stageu; no ne samo njemu već i ka čarobnom mističnom svijetu kojem smo se polako približavali iščekujući početak glazbene gozbe. Oko 22h je krijes zapaljen i na binu su stupila sedmorica neočobana u prepoznatljivoj tradicijskoj odjeći s energijom glazbenih revolucionarnih ratnika.

Gerzina promoU kultnom zagrebačkom klubu Sax! sinoć je održana koncertna promocija novog studijskog albuma saksofonistaIgora Geržine. U prepunom klubu u prisustvu velikog broja kolega, prijatelja i štovatelja njegove glazbe, Geržina je uz goste Magdalenu Chovancovu, Roberta Fertla, Elvisa Stanića i Jospa Graha, na najljepši mogući način - uživo predstavio album „Bucket List“.

IETelevizijska kuća MTV je krajem ove godine odlučila napraviti pravu poslasticu za ljubitelje metala. I to ne televizijsku emisiju, već turneju. Spojili su četiri odlična benda, a za headlinere su odabrali legendarni Iced Earth.

Voland le Mat 1Nakon što je setlistu ovogodišnjeg Chansonfesta ukrasio svojim novim singlom „Nije fer“, Momir Oljača a.k.a. Voland Le Mat jučer je u Vinylu odradio i svoj puni koncert, nastupivši nakon lijepe polusatne uvertire Zvonimira Varge.

IMG 3987Puna dvorana kluba Boogaloo  označila je vrhunac dvanaestog Illectricity Festivala. Mnogobrojna publika još jednom je potvrdila da je Illectricity Festival omiljen kod publike te je predvodnik u glazbenim trendovima zagrebačke scene.

SaxonKako se na ovogodišnjoj Saxonovoj turneji „The Battering Ram Tour 2016“ Zagreb nije našao među mjestima gdje će zasvirati, poteglo se do njemačkog Saarbrückena. Nije baš bilo najbliže, no, uvijek vrijedi vidjeti i doživjeti nešto novo i drugačije.

MyrczekMyrczek & Tomaszewski mladi je poljski duo koji je, zahvaljujući podršci kulturi iznimno naklonjenog Veleposlanstva Republike Poljske, nastupio na koncertu 11.12.2016., u sklopu Jazz.hr, ciklusa što ga organizira Hrvatsko društvo skladatelja.

Ečemental 2Dva dana za redom grupa Elemental će se pridružiti velikom rođendanskom slavlju KSET-a. Četrdeset je godina iza kluba i skoro dvadeset godina iza benda, no i jedni i drugi iza sebe broje veliki broj odličnih svirki.

Judette - TvornicaAlternativni pop rock bend Judette jučer je izvanrednim koncertom u Malom pogonu zagrebačke Tvornice Kulture predstavio album prvijenac "27" i dokazao da su osvježenje na hrvatskoj rock sceni.

Bernays PropagandaHow punk are you? Proguglajte malo, ima podosta takvih kvizova na netu. Are you a rebel? An anarchist? Misunderstood? E, ovo posljednje mi je najdraža kategorija, barem kod glazbenika.

MIMO Ohno i Mozzart4. prosinca 2016. održan je već treći MIMO koncert četvrte sezone u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu uz izravan prijenos na MIMO facebook stranici, Prvom programu Hrvatskog radija te putem facebook stranice portala Ziher.hr.

RepetitorSinoć smo u Tvornici kulture imali prilike svjedočiti jedinstvenoj glazbenoj enigmi iz susjedstva, koncertu beogradskog Repetitora koji ovim putem publici predstavljaju svoj novi album.

Potkategorije