Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Arkona Stribog Leecher Boogaloo 05631

Nakon prolaska energije punog mjeseca i dolaska prave zime, nije mogla u bolje vrijeme biti zakazana prava paganska fešta.

Kako sam simpatizer tog duha, tradicije i ikonografije plus žestoka glazba, ovako nešto stvarno predstavlja poslasticu, spiritualnu revitalizaciju od svakodnevnog života konzumerističke zapadne kulture.

Iako me nije zanimala predgrupa, došao sam na par pjesama. Prvi dojam benda je bio možebitno prikupljanje simpatija na temelju članova ljepšeg spola, ali rekoh da i to poslušamo.

Ako ste se obukli k'o za krizmu ne znači da dobro i zvučite.

Leecher

Izvedba me iznenadila za ovakav jedna bend za koji prvi put čujem, od samih skladbi, do interakcije s publikom, prijenosa pozitivne energije, itd., što je publika s oduševljenjem prihvatila.
Stvarno odličan i pomalo neuobičajen audiovizualni dojam. Pjevačica izraženo bijelih zubi i stylinga outfita doimala se poput kakve etablirane ikone, a ne kao član neafirmiranog benda.

Koje pivo i lagano kreće Stribog, njih sam čekao budući da ih nikad nisam imao prilike gledati, a znam ih godinama. Iskreno, nisam predan slušatelj, ali kad ti se jednom nešto takvo svidi onda je to to. Himnične svari Rusalka, Morana, U vučjem oku oganj, su se slušale bok uz bok ozbiljnijim punk/metal bendovima.

Stribog

Malo mi je bilo žao što nema kod nas više takvih bendova, ali ako je jedan pravi onda je to valjda dosta. Početak i izbor pjesama bili su odlični, iako je pjevač malo djelovao neozbiljno.

Očekivao sam ipak riječ dvije tri o ovim meteorološkim/astrološkim promjenama o kojima su naši preci najviše oslanjali i prema kojima su se ravnali pa su se tako i svetkovine priređivale.
Ali ne, to mi je izgledalo kao preko dana igram Battlefield a predvečer odem na probu s bendom.
Sve u svemu odlična fešta, ali vječno meškoljenje raznih kamermana, umjetnika, paparazza u publici i oko publike i po stageu oko benda ometa spontanost i fokusiranost na stvari te tako publika u većem dijelu koncerta samo stoji i gleda bend iako pravo „đavolje kolo“ nije izostalo.

Za mene bio dosta emocionalan event, ali kad sam vidio malog zalizanog ufuranog umjetnika kako operira s objektivom oko članova benda pomalo se pretvorilo u parodiju.

Arkona

Na red dolazi Arkona. Gledao sam ih u Osijeku u Vegi. Žena u tradicionalnom ruhu s drvenim vrčem kada je krenula nazdravljati nešto najluđe što sam do tada vidio. Stvarno upečatljiv nastup i iznimna energija i benda i publike tada.

No nešto izmijenjen žanr ovaj puta, slow down na novom albumu pomalo sludge screemo zvuk odvlače više u noise pravac. Interakcija s publikom koja samo pogledom i pljeskom ispraća pjesme mršava i neoriginalna. Rutinski odsvirano.

Debelo ispod očekivanja.

U svakom slučaju odaziv je bio dosta dobar s obzirom na uvjete te ovom prilikom hvala organizatorima na ideji i realizaciji eventa i nadamo se da će ovakvi i slični eventi održavati malo češće.