Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

sajsi

Splitski klub Quasimodo 27. siječnja prvi put je ugostio srpsku repericu Sajsi MC. Prije samog koncerta DJ BKO pobrinuo se da zagrije nazočne svojim miksevima što mu je itekako pošlo za rukom. Iako je koncert trebao početi u 22 sata, Sajsi se na pozornicu popela 40-ak minuta kasnije. Možda je bila malo pokolebana malim brojem posjetitelja, no to se nešto kasnije pokazalo kao potpuno nebitna stvar.

Malobrojna splitska publika početak koncerta pozdravila je pljeskom, a prva pjesma koja se našla na setlisti bila je U hudu sam zmaj nakon koje je uslijedila Znam šta ste hteli. Prvih nekoliko pjesama i publika i Sajsi su djelovali kao da imaju malu tremu, no ona je jako brzo nestala te se osjetilo da se između njih dogodio "klik".  

Denserke i Pidžama vinjak party (koja je nastala u suradnji s Krankšvesterom) razbudile su publiku dok su atmosferu do usijanja dovele Antifa kučke, Sintetička bunda i Došla sam da dam. Nije trebalo dugo da splitska publika pokaže zavidno znanje tekstova što je Sajsi i Schwecu natjeralo da se spuste s pozornice i prepuste mikrofon onima u prvim redovima. Atmosferu je na kratko smirila pjesma Nesanica, no to nije dugo trajalo.

Na prve taktove Dobacuju na ulici prisutni su zajedno sa Sasji otpjevali svaki stih, a ista se atmosfera nastavila i na Antidepresivi, Kod tvoje devojke i Redaljka. Pokvarenica i Nadrkano hodanje očekivano su dovele do samog usijanja, a u završnici je otpjevala pjesme Clap, clap i Haj ez fak, te se obratila riječima - Sajsi je prvi put u Splitu, što vam je trebalo tako dugo? – koje su bile popraćene glasnim pljeskom. – Ljubi vas Sajsi, to je bilo to – kratko je pozdravila zaključivši koncert. Sajsi je tako i u Splitu, u kombinaciji sa Schwecom  i DJ BKO-om, dokazala da je kraljica provokativnog nastupa i ironičnih tekstova.

Iako je samo dan prije splitskog koncerta Sajsi nastupila pred mnogobrojnom publikom u Tvornici kulture u Zagrebu, nadamo se da će se bez obzira na relativno slab odaziv ponovno vratiti u Split.