Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Cojones KSET 05116

U punom KSET-u nastupili su Cojonesi. Rutina? Ma neee, dali u još jedan koncert stonera kakve su svi očekivali. Podršku im je pružilo bend Keen Not Mean iz Zagreba.

Cojones su na sceni aktivni već više od 10 godina, jedan su od najboljih bendova ovih prostora koji je svoju respektabilnost ipak više stjecao van granica. Već nakon prvog split albuma s bendom Umor („Cojones & Umor split LP“) i samostalnog prvijenca “Sunrise” otisnuli su se put ceste da bi svojim energičnim nastupima gazili europske klubove i festivale po Njemačkoj, Austriji, Českoj, Sloveniji, Belgiji, Nizozemskoj, Luxemburgu…

Žestoka četvorka, koja je utjecaje crpila i iz glazbe rock veterana kao što su Kyuss, Soundgarden, Down i Monster Magnet, svoj drugi album “Bend To Transcend” na vinilu i u digitalnom izdanju izbacuje 2012. u potpuno DIY (“uradi sam”) stilu uz popratni ručno rađen i printan merchandise. Live album iz 2013. “Black Night” snimaju u Jeni u Njemačkoj, dok godinu dana kasnije nastupaju na DesertFestu u Berlinu gdje pozornicu dijele s velikanima kao što su Clutch i Kvelertak.

Njihov posljednji, treći album iz 2016. (“Resonate”) izdan za domaću PDV etiketu, dočekan je hvalospjevima kritike kao „jedan od ponajboljih rock albuma općenito snimljenih na ovim prostorima“ i „rock album veći od cijele rock scene“ uz s pravom rašireno uvjerenje da uistinu ima kvalitetu za postati antolologijskim.

Glasne gitare, prodoran i impresivan vokal, energičan ritam i masna produkcija uz vješto ubacivanje elemenata mističnosti i ponekog zvuka dalekog Orijenta, glazbeni su potpis kojim ovi autentični ‘čuvari tvrdog rocka’ glatko klize u drugom desetljeću radeći na novim i iščekivanim materijalima.
Keen Not Mean je eskperimentalna riff pop grupa iz Zagreba. Čine ju Tomislav Šnidarić (Ruiz, Go No Go) i Izidor Vasilić, Nino i Teo Marević (Brain Production). Od nastanka 2013. godine nastupaju vrlo rijetko zbog čega su njihovi koncerti prava poslastica. Imaju dugosvirajući album u pripremi, a dosad su objavili tri pjesme "Footsteps", "Let it in & let it out" i "Truth Comes Quick".