Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

 DSC0234

Sad – kad su se dojmovi slegli, a grad je od „vatre i dima“ obranio snijeg, lakše se piše. U Manufaktura baru, u samom centru Vinkovaca, za vikend su gostovala dva mlada, no bez sumnje odlična i nadasve ambiciozna benda – Lover is Dim i Fire in Cairo.

Lover is Dim su četiri glave u kojima stalno bruje razne melodije. Ne vole pitanje koji su žanr, jer ni sami nemaju pojma što odgovoriti. Kombinacijom trube, cajóna, gitare te odličnih muških i (jednog, ali vrijednog) ženskog vokala uspjeli su stvoriti vrhunsku atmosferu. Ljudi su bili neodlučni oko najdražeg člana, spominjući svakog zasebno, no složili smo se da kombinacijom stvaraju jedinstvenu vibru koja se mora doživjeti. Svirali su svoje autorske stvari koje trenutno snimaju i u studiju, a sve tekstove i melodije sami stvaraju vođeni osjećajima. Reakcija je publike, po njihovom, nadmašila sva očekivanja koja su imala od jednog cosy vikenda u malom slavonskom gradiću.

 DSC0212

Fire in Cairo je četveročlani muški bend koji je fokusiran na alternativu i nimalo nisu pogriješili s izborom žanra. Dečki su na nastupu, također, izvodili autorske stvari s novosnimljenog EP-a koji je u procesu objave. U Zagrebu imaju svoj ustaljeni fanbase i uživaju veliku podršku – a ono što je na mene ostavilo najveći dojam jest da su Vinkovčani, kao nekad, istinski uživali s velikim osmijesima! Iako je stage na prvu djelovao premalo, to ih nije spriječilo da prenesu svoju atmosferu na sve u publici. A ukoliko vam je žao što ste propustili nastup – Fire in Cairo možete poslušati i u Sax!-u u Zagrebu, 25.01.2018.

Što reći, osim da je Manufakturi uspjelo nešto čemu se nismo nadali – ispuniti lokal dva dana s dva ista benda! Manufaktura bar je taj vikend predstavio i svoje prvo pivo – Manufaktura beer, brutalnu kombinaciju pive, kave i čokolade (još tražim osobu koja ne voli navedene sastojke). U subotu je između nastupa bendova nastao slatki mali jam u kojem su se ekipama pridružili i Vinkovčani, a na slikama imamo dokaze i da je vlasnik sjeo za Ccjón i zasvirao s njima.  Sve u svemu, vikend pun sreće i dobre glazbe!