Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

jinx 1

Na pozornicu u središnjem trgu Maribora točno u predviđena 22 sata Jinxi su kročili hrabro i odlučno krenuli s rasplesavanjem publike. Nastup su otvorili pjesmom ‘Jesmo li dobro?’s novog albuma te su se nakon laganog zagrijavanja prebacili na dobre stare hitove i oraspoložili Mariborčane. Kroz nastup koji je trajao više od sat i pol šarali su novim stvarima i onima dobro poznate svim njihovim obožavateljima.

Nije im dugo trebalo da napune trg i dozovu ljude u prvi red koji su pokazali svoje plesno umijeće, između ostalog i mi svoje. Yaya je uzimala kratke odmore od pjevanja te zasvirala usnu harmoniku i tamburin (def), dok je mikrofon usmjerila prema publici koja je više nego rado trošila glas na ‘Smijem se’, ‘Tamo gdje je sve po mom’, ‘Na zapadu’ i ‘Ljeto’. Odsvirali su više od dvadesetak pjesama, a obzirom da mi nismo rođeni u pogrešno vrijeme, doprinjeli smo Jinxima kao  “prateći vokali” u ispjevavanju njihovih zaraznih nota i ispunili predzadnju večer godine bolje nego očekivano.

jinx 2

Na pozornici ih se našlo čak desetero, a saksofon i truba uvelike su podigli atmosferu i Yayin snažan glas koji je protutnjao kroz mariborski trg uz prateće vokalistice.

Njenog entuzijazma bilo je na pretek, dok se Coco odvažno s vremena na vrijeme obraćao publici koju bi zatim nasmijao svojim energičnim plesnim pokretima.

Vrijeme ih je poslužilo pa su tako cijeli nastup odradili ‘Easy’ te vjerujem ostali zadovoljni veselom mariborskom publikom koja je u pola noći koristila zadnje atome snage da se plesom i pjevušenjem zagrije.