Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Photo by Bernarda Buden 04

Nakon prvog i drugog dana Pipsi nisu ostavili publiku ravnodušnom ni treći dan. U cijelu priču ritma i plesa uvela je prva dama Jinxa, Yaya. Svoj kratak, no nezaboravan performans otvorila je pjesmom „Čuvar močvara i trava“, nakon koje je otpjevala i „Trubač“ i „Rosita Pedringo“. Ovako razigran tempo nastavili su Pipsi.

Iako su nešto malo kasnili na pozornicu, svaki ton kasnije je nadoknadio nestrpljivo njihanje publike i tapkanje o pod prije nastupa. Uvodna pjesma „Bi li ili ne bi“, otvorila je sva tri dana nastupa, nakon koje je slijedio kultni „Fred Astaire“ i „Plači“. Nastavili su s „Kratka povijest“ i „Mogu ti reči“, a ubacili i „Sao Paulo“ koja nije bila na popisu u srijedu.

Photo by Bernarda Buden 07

Obrada Haustorove pjesme „Neobičan dan“ i ljubavno melankolične „Htio bi da me voliš“ uslijedila je izvedbom komične „Zdenke i Vanzemaljaca“ koja ove godine slavi deset godina od nastanka. „Sa mnom tebi je zima“ i „Poštar lakog sna“ pjesme su koje se isplatilo čekati. Završnice su bile „Narko“, „Dan mrak“ i „Dođi vilo“, nakon koje su slijedili „2x2“, singl „K1“, a šećer na kraju bile su „Malena“, „Gume na kotačima“ i „Na putu prema dole“.

Ovako energičan nastup tresao je pozornicu Vintagea sva tri dana. Proslava 25-te godišnjice postojanja sastava i finale 2017. godine, nije moglo proći u boljem ruhu. Jedva čekamo novu 2018.-tu s još boljim raznovrsnim hitovima kakve samo Pipsi mogu stvoriti.